News

Un nou focar de Covid-19 în România. Cadre medicale și pacienți, infectați la Spitalul Drobeta Turnu Severin

07.06.2020 | 17:57
Un nou focar de Covid19 in Romania Cadre medicale si pacienti infectati la Spitalul Drobeta Turnu Severin
ADVERTISEMENT

Un nou focar de Covid-19 a fost depistat în România. Cadre medicale și pacienți au fost găsiți infectați la Spitalul de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

Un nou focar de Covid-19 în România. Cadre medicale și pacienți, infectați la Spitalul Drobeta Turnu Severin

Un nou focar de coronavirus a fost depistat în România. De această dată probleme sunt într-un județ ocolit până acum de multe cazuri de Covid-19, Caraș-Severin.

ADVERTISEMENT

Astfel, la Spitalul de Urgență Drobeta Turnu Severin, mai multe cadre medicale și pacienți au fost testați pozitiv cu noul virus, scrie Mediafax.

În secția de Neurologie a unității medicale, au fost confirmate 12 persoane cu Covid-19. Este vorba despre 9 cadre medicale și 3 pacienţi. Cazurile au fost depistate după o anchetă epidemiologice a DSP Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Din totalul de 12 cazuri, 9 sunt cadre medico-sanitare – 1 medic, 5 asistenți medicali și 3 infirmiere – și 3 pacienți internați în secția Neurologie, în perioada 17 mai – 6 iunie.

Autoritățile au luat măsuri în acest caz și persoanele pozitive au fost internate în spitalul Covid – secția Boli Infecțioase SJU Drobeta Turnu Severin (10 persoane, din care 1 caz pe secția ATI – pentru afecțiunea neurologică) și în spitalul suport Covid- Orșova (2 persoane).

ADVERTISEMENT

Toți contacții acestor persoane depistate cu Covid-19 sunt în izolare la domiciliu, iar DSP a dispus măsuri riguroase de curățenie și dezinfecție a tuturor spațiilor din spital De asemenea, recomandarea este ca pacienții aflați deja pe secția Neurologie să rămână în aceleași saloane, până la externare, mai scrie sursa citată.

Caraș-Severin, județ ferit de o epidemie intensă

Până la raportarea de duminică, 7 iunie, județul Caraș-Severin se situa undeva în coada celor mai afectate zone din țară în această perioadă a pandemiei.

ADVERTISEMENT

Numai 112 de infecții au fost anunțate pe raza județului din sud-vestul țării. În comparație, județul vecin Timiș are peste 500 de contaminări.

Grupul de Comunicare Strategică a informat, că până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.479 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.638 au fost declarate vindecate și externate.

De la informarea recentă transmisă de autoritățile din sănătate au fost înregistrate alte 189 noi cazuri de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT