News

Un nou incident în Ucraina. Un bărbat înarmat cu o grenadă a luat ostatic un polițist

23.07.2020 | 15:44
Un nou incident in Ucraina Un barbat inarmat cu o grenada a luat ostatic un politist
ADVERTISEMENT

Un individ înarmat cu o grenadă a luat ostatic un polițist în orașul Poltava, situat în centrul Ucrainei.

Informația a fost făcută publică joi, 23 iulie, de către vice-ministrul de Interne din Ucraina, Anton Gheraşcenco.

ADVERTISEMENT

Incidentul se petrece la doar câteva zile după ce un alt bărbat a sechestrat timp de mai bine de 12 ore un autobuz cu pasageri în oraşul Luţk.

Noi probleme în Ucraina: un bărbat înarmat cu o grenadă a luat ostatic un polițist

O nouă zi cu probleme privind securitatea internă în Ucraina. Având o grenadă asupra sa, un bărbat din Poltava a luat ostatic un cadru din poliția ucraineană, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

În prezent au loc negocieri pentru a-l obliga pe atacator să-l elibereze pe poliţist fără a-şi face rău lui personal, dar şi altora”, a scris pe contul său de Facebook Anton Gheraşcenco, oficialul Guvernului de la Kiev.

În acest moment, forțele de securitate din orașul ucrainean demarează procedurile pentru a încerca anihilarea bărbatului și salvarea organului din poliție.

ADVERTISEMENT

Luare de ostatici în urmă cu două zile la Luțk

Incidentul de joi se înregistrează la două zile după ce un bărbat în vârstă de 44 de ani, a sechestrat timp de mai bine de 12 ore un autobuz cu pasageri în oraşul Luţk. Persoana care i-a sechestrat le-a transmis forțelor de ordine că este înarmată și că are asupra sa explozibili.

La momentul incidentului din Luțk, mai multe focuri de armă s-au auzit în centrul orașului, acolo unde a avut loc luarea de ostatici. Potrivit presei locale, înainte de a lua ostatici, atacatorul a postat pe rețelele sociale mai multe mesaje în care își exprima nemulțumirea față de sistemul public.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost trimise dispozitive importante formate din forțe de ordine și geniști. Zona a fost complet închisă, iar oamenii din Luțk au fost avertizați să evite zona.

Luarea de ostatici s-a încheiat după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit la telefon cu atacatorul şi a dat curs uneia dintre revendicările acestuia de a posta pe reţelele sociale un documentar care pleda pentru drepturile animalelor.

ADVERTISEMENT