News

Un nou masacru în SUA. Cel puţin cinci morţi şi şase răniţi în sediul unei bănci din Kentucky

Un nou atac sângeros în SUA, cu victime multiple. Un bărbat a deschis focul într-o bancă, ucigând cel puţin cinci persoane.
10.04.2023 | 18:34
Un nou masacru in SUA Cel putin cinci morti si sase raniti in sediul unei banci din Kentucky
Imagine de la locul atacului, din Louisville, Kentucky
ADVERTISEMENT

Cel puțin cinci persoane au fost ucise în timpul unui jaf armat care a avut luni la o bancă din Louisville, în statul american Kentucky. Alte șase persoane au fost rănite și duse la spitalele locale, inclusiv un polițist. Oamenii legii l-au ucis pe atacator.

Cel mai sângeros atac după cel din 27 martie, din Nashville

Presa locală a scris că împușcăturile ar fi avut loc la Old National Bank, din Louisville. Poliția i-a îndemnat pe cetățeni să evite acea parte a orașului, în special partea din jurul băncii. Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a anunţat că s-a deplasat imediat la faţa locului.

ADVERTISEMENT

Martorii care au ieșit din bancă au spus că împușcăturile au avut loc la primul etaj al clădirii. “Confirmăm că există un atacator în acţiune în centrul oraşului”, a scris pe Twitter poliţia din Louisville, menţionând că există mai multe victime.

Atacul de luni este unul dintre lungă serie, presa americană raportând că pe parcursul lunii aprilie cel puţin un atac a avut loc în fiecare zi. De departe acesta este însă cel mai semnificativ după atacul din 27 martie, de la o şcoală din Nashville, Tennessee, unde o tânără a ucis şapte persoane.

ADVERTISEMENT

Cel mai sângeros atac din acest an a avut loc la Monterey Park, în California, în luna ianuarie, când un bărbat în vârstă de 72 de ani a ucis 12 persoane după ce a deschis focul în timpul unei sărbători a Anului Nou Lunar la Star Ballroom Dance Studio.

Bărbatul a mers după aceea la un alt club de dans din orașul vecin, Alhambra, dar un client de acolo i-a smuls arma, ceea ce ar fi putut împiedica un al doilea atac. Ulterior, acesta s-a sinucis duminică prin împușcare, în timp ce poliția s-a apropiat de o dubă pe care o conducea.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte istoricul statului Kentucky legat de atacurile armate, trebui amintit că nu mai departe de 2021 un astfel de atac a avut loc într-un liceu din Owensboro, soldându-se cu doi morți și un rănit. De asemenea, în 2018, un bărbat a deschis focul într-un liceu din Caldwell, comitatul Marshall, omorând doi elevi și rănind alți 14.

Inițial, atacul din Caldwell a fost anunțat pe Twitter de o elevă care se afla în interiorul clădirii. „Rugați-vă pentru liceul nostru. Sunt elevă aici și tocmai am avut un atac armat. Mai mulți elevi sunt răniți. Vă rog, rugați-vă pentru noi”, a scris aceasta.

ADVERTISEMENT

În schimb, cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a statului Kentucky a avut loc pe 14 septembrie 1989, în Loiusville. Un bărbat în vârstă de 47 de ani a ucis opt persoane și a rănit doisprezece la fostul său loc de muncă, Standard Gravure, înainte de a se sinucide.

ADVERTISEMENT