News

Atac armat într-un mall din SUA. Sunt mai multe victime

Un nou atac armat în Statele Unite ale Americii, de data aceasta într-un centru comercial din El Paso, Texas, soldat din nou cu morți.
16.02.2023 | 08:31
Atac armat intrun mall din SUA Sunt mai multe victime
Atac armat în SUA. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

O persoană și-a pierdut viața și trei au fost rănite în acest atac armat care a avut loc la un centru comercial din El Paso, statul Texas. Poliția a reținut un suspect, însă oamenii legii sunt în căutarea unui alt individ implicat în atac.

Atac armat într-un mall din SUA

“A fost haotic. Oamenii au fugit. Erau speriaţi. După cum am spus, s-au tras focuri de armă în mall”, a transmis un martor la eveniment. Operațiunile polițiștilor vor dura, în condițiile în care acum se strâng martori și mall-ul este cercetat, fiind vorba de o suprafață mare.

ADVERTISEMENT

Cinic, mall-ul Cielo Vista e aproape de magazinul Walmart unde un bărbat înarmat a ucis 23 de persoane pe 3 august 2019. Vinovatul pentru acest atac a pledat vinovat pentru comiterea de crime motivate de ură, reușind să scape de pedeapsa cu moartea.

Statele Unite ale Americii sunt lovite mereu de astfel de atacuri. Cel mai recent a avut loc în California, unde 7 persoane și-au pierdut viața în apropiere de San Francisco. Cu doar trei zile înainte, pe 20 ianuarie, 11 persoane mureau în orașul californian Monterrey Park, în urma unui alt atac armat.

ADVERTISEMENT

Suspectul pentru acest atac armat a fost arestat. ”Suspectul a fost arestat. Nu mai există niciun pericol pentru populaţie în acest moment”, transmitea pe Twitter biroul şerifului din comitatul San Mateo. Atacatorul se numește Chunli Zhao și are 67 de ani.

Rămâne neclar ce l-a motivat pe Zhao, însă patru dintre victime au fost ucise cu sânge rece la o fermă de ciuperci, în timp ce trei alte persoane și-au pierdut viața la o firmă de camioane. ”Suntem distruși după tragedia de astăzi (n.r. luni, 23 ianuarie) din Half Moon Bay.

ADVERTISEMENT

Nici nu am avut timp să ne revenim după ce i-am plâns pe cei pierduți în cumplitul atac armat din Monterey Park. Atacurile cu arme trebuie să înceteze”, a declarat Dave Pine, președinte al Consiliului de Supraveghere al comitatului San Mateo.

Un alt atac semnificativ a avut loc în Des Moines, statul Iowa. Doi elevi au murit aici și un profesor a fost rănit, tot după un atac armat. În 2023 în primele trei săptămâni din ianuarie peste 40 de oameni au murit în atacuri armate în Statele Unite ale Americii, potrivit cifrelor oficiale.

ADVERTISEMENT

În 2022 au avut loc oficial 25 de atacuri armate soldate cu morți. În acest an 49.000 de oameni au murit ucise de arme de foc în Statele Unite ale Americii. În 2020 mureau ”doar” 45.000 de oameni, oricum cifrele sunt considerate șocante de specialiști.

ADVERTISEMENT