Life

Un nou oraș apare în România. Are o destinație precisă, iar Guvernul a alocat miliarde de euro pentru construcția sa

Apare un nou oraș în România. Are o destinație precisă, ia Guvernul a alocat deja miliarde de dolari pentru construcția sa.
13.03.2024 | 14:49
Un nou oras apare in Romania Are o destinatie precisa iar Guvernul a alocat miliarde de euro pentru constructia sa
Un nou oraș apare în România. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un nou oraș apare în România. Lucrările au început deja, iar Guvernul a alocat nu mai puțin de 2,5 miliarde de dolari pentru acest proiect. Locul va avea însă o destinație precisă.

Un nou oraș apare în România

România va avea un nou oraș. Acesta va fi situat nu foarte departe de litoralul românesc, iar destinația lui este una precisă. Unde va fi amplasat și cine o să poată să locuiască aici?

ADVERTISEMENT

Noul oraș din Români va fi ridicat la baza aeriană americană de la Mihail Kogălniceanu. Iar conform ultimelor informații, aici ar urma să locuiască mai bine de 10.000 de militari NATO. Lucrurile se mișcă deja destul de repede.

Astfel, în partea de sud a noului oraș militar au început deja lucrările. Se construiesc drumuri de acces, dar și o rețea electrică de mare capacitate. Cum va arăta acest nou oraș din România?

ADVERTISEMENT

Orașul va avea un parc de distracții, o școală, dar și un spital

Având în vedere că va găzdui zeci de mii de militari NATO, va fi unul complex. Mai exact, pe lângă clădiri anexe, va exista și o școală, dar și un spital. De asemenea, cei care ajung să locuiască aici vor avea un parc de distracții, dar și magazine.

Iar odată cu acest pas, baza Mihail Kogălniceanu va fi transformată în una dintre cele mai mari din Europa de Est. Cât de mare o să fie acest nou oraș din România? Pentru lucrări au fost expropriate peste 2.300 de hectare de teren arabil. Când va fi gata?

ADVERTISEMENT

Se pare că va dura câțiva ani până când lucrările vor fi finalizate. Iar planurile autorităților sunt ambițioase. Astfel, pe o durată de cinci ani de zile, în zona bazei de la Mihail Kogălniceanu se vor construi alte structuri militare.

Referitor la actuala pistă a aeroportului, aceasta va fi dublată. Tot aici vor exista și depozite de combustibil, dar și mai multe hangare în care vor fi depozitate diferite tipuri de avioane de luptă. În același timp, dronele vor fi și ele ținute aici.

ADVERTISEMENT

„Este un concept inedit pentru armata României de a dezvolta această capabilitate aici, ca urmare a ceea ce s-a întâmplat cu Crimeea și cu situația de securitate”, a dezvăluit Nicolae Crețu, comandant Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu.

ADVERTISEMENT