News

Un politician din Italia, promisiune șocantă după ce s-a filmat alături de o femeie de etnie romă: ”Votați cu noi și n-o mai vedeți”

Un consilier local din Florența a provocat un scandal monstru, după ce a promis că va ”scăpa” de cetățenii de etnie romă din oraș.
08.09.2022 | 07:57
Un politician din Italia promisiune socanta dupa ce sa filmat alaturi de o femeie de etnie roma Votati cu noi si no mai vedeti
Promisiune șocantă a unui politician din Italia. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Alessio Di Giulio reprezintă partidul de extremă-dreapta Liga Nord, partid care are șanse reale de a obține multe procente în rândul alegătorilor italieni, când vor fi alegeri în 25 septembrie.

Un consilier din Italia, promisiune șocantă

Bărbatul a provocat un scandal, în special cu opozanții politici, când a publicat pe internet un clip video care poate fi considerat cel puțin rasist.

ADVERTISEMENT

În videoclip se vede cum bărbatul, care se plimba pe stradă și discuta cu alegătorii, dă de o femeie de etnie romă. În acel moment face o pauză, se filmează alături de femeie și le promite tuturor: ”Votați cu noi și n-o mai vedeți niciodată”.

Femeia a reacționat și i-a transmis politicianului ”nu, nu spune asta”. Înregistrarea a devenit virală pe rețelele de socializare și a fost criticat dur de opozanții politici. Enrico Letta, lider al Partidului Democrat, a declarat că ”se întâmplă niște lucruri șocante în această campanie electorală”.

ADVERTISEMENT

Până și liderul partidului, Matteo Salvini, a catalogat videoclipul drept ”o prostie”. ”Problemele se rezolvă cu forțele de ordine, cu legi, nu cu înregistrări în care arăți o persoană”, a transmis Salvini.

Italia organizează alegeri anticipate pe 25 septembrie, în urma demisiei premierului Mario Draghi, cel care pierduse susținerea parlamentară. În consecință, Parlamentul a fost dizolvat de președintele Sergio Mattarella.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să fim foarte mândri de munca pe care am depus-o în numele preşedintelui Republicii în serviciul cetăţenilor. Trebuie să ne ocupăm de urgenţe legate de pandemie, războiul din Ucraina, inflaţie şi costul energiei”, a transmis Draghi în momentul în care și-a încheiat misiunea.

E foarte probabil ca la aceste alegeri extrema-dreapta, prin alianță cu alte partide, să ajungă să conducă Italia. Un scenariu periculos pentru UE, în condițiile în care aceste partide sunt anti europene și pro-ruse.

ADVERTISEMENT

Conform sondajelor, Fratelli d’Italia e favorit cert la câștigarea alegerilor, cu 24% din intențiile de vot. Partidul Democrat are 22%, în timp ce Liga (sau Liga Nord) are 14%. Forza Italia ar câștiga 7%, în timp ce Mișcarea 5 Stele ar avea 11% din intențiile de vot ale alegătorilor.

”Această criză oferă un mare avantaj pentru blocul de dreapta condus de Giorgia Meloni”, explica analistul Lorenzo Pregliasco.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion...
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion ar putea costa sub 100 de euro
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au...
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au fost demolate