News

Un politician din Italia, promisiune șocantă după ce s-a filmat alături de o femeie de etnie romă: ”Votați cu noi și n-o mai vedeți”

Un consilier local din Florența a provocat un scandal monstru, după ce a promis că va ”scăpa” de cetățenii de etnie romă din oraș.
08.09.2022 | 07:57
Un politician din Italia promisiune socanta dupa ce sa filmat alaturi de o femeie de etnie roma Votati cu noi si no mai vedeti
Promisiune șocantă a unui politician din Italia. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Alessio Di Giulio reprezintă partidul de extremă-dreapta Liga Nord, partid care are șanse reale de a obține multe procente în rândul alegătorilor italieni, când vor fi alegeri în 25 septembrie.

Un consilier din Italia, promisiune șocantă

Bărbatul a provocat un scandal, în special cu opozanții politici, când a publicat pe internet un clip video care poate fi considerat cel puțin rasist.

ADVERTISEMENT

În videoclip se vede cum bărbatul, care se plimba pe stradă și discuta cu alegătorii, dă de o femeie de etnie romă. În acel moment face o pauză, se filmează alături de femeie și le promite tuturor: ”Votați cu noi și n-o mai vedeți niciodată”.

Femeia a reacționat și i-a transmis politicianului ”nu, nu spune asta”. Înregistrarea a devenit virală pe rețelele de socializare și a fost criticat dur de opozanții politici. Enrico Letta, lider al Partidului Democrat, a declarat că ”se întâmplă niște lucruri șocante în această campanie electorală”.

ADVERTISEMENT

Până și liderul partidului, Matteo Salvini, a catalogat videoclipul drept ”o prostie”. ”Problemele se rezolvă cu forțele de ordine, cu legi, nu cu înregistrări în care arăți o persoană”, a transmis Salvini.

Italia organizează alegeri anticipate pe 25 septembrie, în urma demisiei premierului Mario Draghi, cel care pierduse susținerea parlamentară. În consecință, Parlamentul a fost dizolvat de președintele Sergio Mattarella.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să fim foarte mândri de munca pe care am depus-o în numele preşedintelui Republicii în serviciul cetăţenilor. Trebuie să ne ocupăm de urgenţe legate de pandemie, războiul din Ucraina, inflaţie şi costul energiei”, a transmis Draghi în momentul în care și-a încheiat misiunea.

E foarte probabil ca la aceste alegeri extrema-dreapta, prin alianță cu alte partide, să ajungă să conducă Italia. Un scenariu periculos pentru UE, în condițiile în care aceste partide sunt anti europene și pro-ruse.

ADVERTISEMENT

Conform sondajelor, Fratelli d’Italia e favorit cert la câștigarea alegerilor, cu 24% din intențiile de vot. Partidul Democrat are 22%, în timp ce Liga (sau Liga Nord) are 14%. Forza Italia ar câștiga 7%, în timp ce Mișcarea 5 Stele ar avea 11% din intențiile de vot ale alegătorilor.

”Această criză oferă un mare avantaj pentru blocul de dreapta condus de Giorgia Meloni”, explica analistul Lorenzo Pregliasco.

ADVERTISEMENT
Tags: