News

Un polițist de la IPJ Bihor a fost prins de colegii săi în timp ce fura. A golit un garaj și o casă de bani și bijuterii în timp record

Caz revoltător în Bihor, acolo unde un polițist a fost prins la furat. A spart o casă și un garaj, avându-l complice pe fratele său.
26.10.2023 | 10:28
Un politist de la IPJ Bihor a fost prins de colegii sai in timp ce fura A golit un garaj si o casa de bani si bijuterii in timp record
Un polițist de la IPJ Bihor a fost prins de colegii săi în timp ce fura. Foto Bihon.ro
ADVERTISEMENT

Un polițist de la IPJ Bihor a fost prins de colegii săi în timp ce fura. Caz halucinant în România, care afectează, încă o dată, imaginea Poliției. Un om al legii este acuzat de mai multe infracțiuni.

Un polițist de la IPJ Bihor a fost prins în flagrant, în timpul unui jaf

Se pare că polițistul, în vârstă de 38 de ani, cu funcție de conducere în cadrul Inspectoratului de Poliție Bihor, desfășura și alte „activități”. Ziua îmbrăca uniforma, iar seara se transforma în hoț.

ADVERTISEMENT

Bărbatul și fratele său, pe care l-a luat drept complice, au fost prinși în flagrant, în timp ce au spart casa și garajul unui orădean. Fapta a avut loc acum câteva zile. Aceștia au reușit să facă rost de cheia imobilului respectiv, scrie presa locală.

Astfel, polițistul de 38 de ani a intrat în garaj, iar fratele său în casa păgubitului, cu intenția clară de a fura. Ulterior, au plecat cu 6.000 de lei și bijuterii. Însă, planul a fost dejucat chiar de colegii polițistului din Bihor.

ADVERTISEMENT

Cum au plănuit cei doi frați jaful

Verificările au arătat că acesta a cerut cheia de la un martor în dosar. De altfel, respectivul este prieten cu păgubitul. Cei doi frați au fost reținuți pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițistul de la IPJ Bihor este cercetat pentru mai multe infracțiuni. Vorbim de câte două fapte de trafic de influență și instigare la trafic de influenţă, trei infracțiuni de șantaj, două infracțiuni de şi instigare la furt calificat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cealaltă persoană, în vârstă de 40 de ani, din Oradea, este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, șantaj şi furt calificat, potrivit polițiștilor.

„S-a reținut faptul că, la data de 24.10.2023, agentul de poliție a cerut şi a primit, de la un martor, cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea. În care locuiește prietenul martorului, pentru a intra şi pentru a sustrage bani dintr-un seif. Apoi l-a determinat pe celălalt inculpat să pătrundă în locuință şi să sustragă sumele de bani/bunuri existente.

ADVERTISEMENT

Cei doi inculpați au fost prinși în flagrant, pe timp de noapte, după sustragerea, din locuința respectivă, a sumei de 6.000 de lei și a unor bijuterii”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT
Tags: