News

Polițist arestat pentru accesarea ilegală a bazei de date. Primise 1.000 de euro de la un traficant de droguri

Și-a riscat meseria pentru 1.000 de euro, primiți de la un traficant de droguri. Oamenii legii au organizat o percheziție domiciliară.
04.08.2023 | 15:29
Politist arestat pentru accesarea ilegala a bazei de date Primise 1000 de euro de la un traficant de droguri
Polițist arestat pentru accesarea ilegală a bazei de date. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Polițist, arestat pentru accesarea ilegală a bazei de date, după ce a ajutat un traficant de droguri de la care primise 1.000 de euro. Infracțiunile de care este acuzat au avut loc la începutul acestui an.

Polițist arestat pentru accesarea ilegală a bazei de date

Conform oamenilor legii, polițistul din București ar fi accesat baza de date a Poliției, deși nu avea voie să facă acest lucru. El și-a riscat meseria pentru a ajuta un traficant de droguri, căruia îi fusese suspendat permisul de conducere.

ADVERTISEMENT

Pentru a-i restitui carnetul, agentul a primit suma de 1.000 de euro de la individul respectiv. Faptele ar fi avut loc în perioada ianuarie-martie 2023, potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT.

Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior instanța a decis să primească măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. ”La data de 03.08.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, având calitatea de poliţist, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (trei acte materiale).

ADVERTISEMENT

„Inculpatul şi-a exercitat în mod nelegal atribuţiile de serviciu, efectuând o serie de acţiuni, printre care şi accesarea fără drept şi în mod repetat a bazei de date a Poliţiei Rutiere”, informează DIICOT.

Totodată, la locuința agentului din București a fost efectuată o percheziție domiciliară. Cu acest prilej, oamenii legii au găsit sumele de 28.224 lei şi 2.920 euro și „mai multe documente în legătură activitatea serviciului în care este încadrat”.

ADVERTISEMENT

„Fapta comisă în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, respectiv suma de 1.000 euro primită cu titlu de mită, pentru restituirea permisului de conducere a unui inculpat, traficant de droguri”, adaugă DIICOT.

Șeful arestului IPJ Argeș a luat mită de la un deținut

Ciprian Marangoci, șeful arestului IPJ Argeș, a fost arestat după ce a primit mită de la un deținut. Mai exact, acesta i-a dat comisarului 500 de euro și un cartuș de țigări pentru a avea parte de mai multe vizite, telefoane și pachete cu o greutate mai mare.

ADVERTISEMENT

Ancheta DIICOT Pitești a arătat că Marangoci ar fi luat mită, de-a lungul timpului, de la mai multe persoane care se aflau în arestul IPJ Argeș. La finalul lunii mai, el a fost prins în flagrant în timp ce primea banii și țigările de la deținut.

ADVERTISEMENT