News

Un preot a lovit un pieton cu mașina și a fugit de la locul accidentului. Clericul mergea cu Boboteaza prin sat. Video

Un preot care mergea cu Boboteaza într-o localitate din Maramureș a lovit un pieton cu mașina, dar a fugit de la locul accidentului fără ca măcar să oprească.
04.01.2024 | 19:04
Un preot a lovit un pieton cu masina si a fugit de la locul accidentului Clericul mergea cu Boboteaza prin sat Video
Un preot din Maramureș a provocat un accident rutier/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În data de 2 ianuarie, polițiștii din Ocna Șugatag au fost informați, printr-un apel la 112, că în localitatea Oncești, județul Maramureș, a avut loc un accident rutier în care un pieton a fost rănit de către un șofer care apoi a plecat de la locul accidentului, scrie VasileDale.ro.

Odată cu polițiștii, la locul accidentului a venit și un echipaj de ambulanță care a acordat primele îngrijiri medicale unui bătrân de 68 de ani. Ulterior, victima accidentului a fost transportată la spital pentru tratarea rănilor suferite.

ADVERTISEMENT

Ancheta polițiștilor a fost mult ușurată de faptul că în zonă era instalată o cameră video care a surprins momentul accidentului. Astfel, imaginile arată cum pietonul mergea agale pe marginea drumului, când a fost lovit din spate de un automobil care pare că tocmai ieșea dintr-o curbă.

Imediat după impact, șoferul a încetinit, dar după câteva secunde a accelerat din nou și a plecat de la locul accidentului, faptă care în sine este considerată de natură penală. Decizia șoferului este cu atât mai impardonabilă cu cât victima sa rămăsese nemișcată la pământ.

ADVERTISEMENT

Ulterior, șoferul a fost identificat ca fiind un bărbat de 69 de ani din Bârsana, care la momentul accidentului se îndrepta către Sighetu Marmației, în zona Câmpul Negru. Potrivit sursei citate, ar fi fost vorba de un preot pensionar din Nănești care mergea să sfințească casele cu ocazia Bobotezei.

Preotul a fost testat pentru consumul de alcool, iar rezultatul a fost negativ. Polițiștii au deschis urmărirea penală împotriva sa pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este primul caz când un preot comite o infracțiune în calitate de șofer. În aprilie 2023, un preot ortodox din Scărișoara-Nouă, județul Satu Mare s-a urcat băut la volan și a provocat un accident cu pagube materiale, el lovind o mașină parcată regulamentar.

Însă un preot din Târgu Neamț și-a dat în petec repetat, el fiind prins de mai multe ori șofând beat din 2011 până în 2023. În iulie 2011, el a acroșat o mașină oprită, dar a fugit de la locul accidentului, iar în 2017 a fost urmărit de poliție pentru că a refuzat să oprească la semnalul agentului.

ADVERTISEMENT

În 2020, preotul și-a priponit mașina în șant și a fugit din nou, astfel că s-a ales cu 9 luni de închisoare cu suspendare, dar cu muncă în folosul comunității. Slujitorul Domnului nu s-a potolit astfel că în mai 2023 a fost iarăși prins beat la volan.

ADVERTISEMENT