News

Un preot băut din Satu Mare a provocat un accident rutier. Ce le-a spus polițiștilor

Un preot băut din Satu Mare s-a urcat la volanul mașinii și a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale. Ce le-a spus polițiștilor.
25.04.2023 | 21:14
Un preot baut din Satu Mare a provocat un accident rutier Ce lea spus politistilor
Un preot băut din Satu Mare s-a urcat la volan și a provocat un accident rutier. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În perioada sărbătorilor pascale, un preot băut din Satu Mare a provocat un accident rutier soldat cu victime. Părintele nu a fost iertat de poliție și s-a ales cu un dosar penal, dată fiind alcoolemia foarte mare.

Un preot băut din Satu Mare s-a urcat la volan și a provocat un accident rutier

Probleme mari cu legea pentru un preot ortodox din Parohia Ortodoxă Scărișoara-Nouă, județul Satu Mare. Acesta s-a urcat băut la volan și a provocat un accident cu pagube materiale.

ADVERTISEMENT

Polițiștii care l-au depistat au constatat că acesta avea o alcoolemie foarte mare. Acest lucru i-a adus un dosar penal. Preotul a fost trimis în judecată în cursul săptămânii trecute, scrie publicația Presasm.ro.

Presa locală informează că preotul a fost identificat de polițiștii în municipiul Carei. Prelatul ar fi pierdut controlul mașinii personale, care a intrat ulterior în coliziune cu o altă mașină, care circula regulamentar.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor în astfel de cazuri, părintele din Scărișoara-Nouă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,88 mg/litru.

Omul bisericii nu s-a ferit în a-și recunoaște păcatul. Acesta le-a spus polițiștilor că înainte de a conduce a consumat băuturi alcoolice. E vorba de patru sticle de bere cu alcool a câte 0,33 mililitri fiecare. În prezent, preotul din Satu Mare așteaptă sentința la Judecătoria Carei.

ADVERTISEMENT

Reacțiile oamenilor după pățania preotului din Satu Mare

În mediul online, informația legată de ”păcatul rutier” al preotului a stârnit mai multe reacții. Unii au glumit pe seama acestui eveniment și au spus că părintele a transformat apa în vin.

Multi nu știți ce înseamnă să pregătești pita și vinul pentru spovedanie. Sunt ortodox și am să mă rog pentru păcătoșii care cred că prea-cuviinciosul preot are vreo vină. Dacă s-a făcut vin din apă, de ce nu s-ar putea face apa din vin”, scrie un internaut.

ADVERTISEMENT

Un alt comentator din online spune că ”stați liniștiți, că  dacă era un politician nu știa nimeni. Din păcate unii sunt preoți angajați și foarte puțini sunt cu adevărat păstori de suflete sau buni duhovnici. Păcat. El va plăti pentru fapta lui”.

Nu au lipsit nici legăturile dintre Paște și acest eveniment: ”Acest preot a mâncat prea multe Paști” / ”A rămas vin după Paște”, mai scriu alți internauți.

ADVERTISEMENT