News

Un primar din Arad a inaugurat o lucrare neîncepută. A organizat o ceremonie cu pâine, sare şi tăiere de panglică

Autoritățile locale au ținut să marcheze, în acest fel, startul lucrărilor. A avut loc o ceremonie cu pâine, sare şi tăiere de panglică.
05.09.2023 | 16:28
Un primar din Arad a inaugurat o lucrare neinceputa A organizat o ceremonie cu paine sare si taiere de panglica
Un primar din Arad a inaugurat o lucrare neîncepută. Sursa foto: Captură Video
ADVERTISEMENT

Un primar din Arad a inaugurat o lucrare neîncepută. S-a întâmplat în localitatea Livada, acolo unde autoritățile au organizat o adevărată ceremonie cu pâine, sare și tăiere de panglică.

Lucrare neîncepută, inaugurată de un primar din Arad

Evenimentul s-a dorit a fi fastuos, dar a fost perceput de locuitori ca fiind ușor penibil, având în vedere că era vorba de un proiect care încă nu începuse. Este vorba de efectuarea rețelei de canalizare în comună.

ADVERTISEMENT

Primarul localității, Iosif Bimbo, dar și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, au ținut să marcheze startul lucrărilor, organizând această ceremonie. Cel mai probabil, autoritățile locale au decis să procedeze în acest fel, fiind vorba de un proiect important, în jurul căruia au existat foarte multe discuții de-a lungul timpului, notează specialarad.ro.

Inițial, lucrările de canalizare ar fi trebuit să fie efectuate cu fonduri europene, localitatea fiind înscrisă într-un plan al Consiliului Județean. Însă, primarul Iosif Bimbo a hotărât să renunțe la banii europeni, deoarece implementarea proiectului ar fi durat 4-5 ani.

ADVERTISEMENT

Proiectul este în valoare de 6,6 milioane de euro

Astfel, edilul a decis să acționeze mai repede. A reușit să obțină fonduri prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru un tronson. De asemenea, va fi cofinanțat de Consiliul Județean.

Alte două tronsoane ar urma să fie realizate din bugetul comunei Livada. Primarul spune că cetățenii nu vor avea parte de surprize neplăcute, precum mărirea taxelor și impozitelor, în urma realizării lucrărilor de canalizare.

ADVERTISEMENT

Proiectul este împărțit în cinci tronsoane. Întreaga lucrare ar urma să se ridice la suma de aproximativ 6,6 milioane de euro. „Într-o zi deosebită pentru comuna Livada, am avut onoarea să marcăm inaugurarea sistemului de canalizare, un moment de importanță vitală pentru comunitatea noastră.

Domnul președinte Iustin Cionca și primarul nostru au tăiat panglica simbolică, marcând astfel începutul unei noi ere pentru locuitorii noștri. Le mulțumim din inimă pentru prezența lor și pentru eforturile depuse în sprijinul dezvoltării comunei noastre.

ADVERTISEMENT

Suntem mândri să avem lideri dedicați și implicați în binele comunității noastre. Această realizare este un pas important spre un viitor mai bun și mai curat pentru Livada”, se arată pe pagina oficială de Facebook a comunei Livada.

ADVERTISEMENT
Tags: