News

Un profesor din Vaslui și-a reclamat la poliție colegii că îl bat. Ajunși la fața locului, oamenii legii au avut o surpriză

Agresiune fizică la o școală din Vaslui, raportată de un profesor. Poliția s-a deplasat imediat la fața locului, dar au rămas uimiți de ce au găsit
04.04.2024 | 10:49
Un profesor din Vaslui sia reclamat la politie colegii ca il bat Ajunsi la fata locului oamenii legii au avut o surpriza
În Vaslui, un profesor a sunat la poliție să spună că este bătut de colegi, dar s-a ales cu o amendă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un învățător de matematică de la o școală din Vaslui a contactat serviciul de urgență 112 pentru a raporta că a fost agresat de colegi. Polițiștii sosiți la unitatea de învățământ au avut parte de un șoc când l-au găsit pe bărbat.

Un profesor a sunat la poliție pentru că ar fi fost agresat fizic

Cu toate acestea, atunci când polițiștii au ajuns la școală, a negat că ar fi avut loc vreo agresiune, explicând că a sunat pentru că avea o plângere înregistrată anterior la poliție, care nu fusese încă rezolvată.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, care predă la Școala Gimnazială “Elena Cuza” din Vaslui, a primit o avertisment contravențional de la poliție pentru apel abuziv la numărul de urgență 112, deoarece reclamația sa privind agresiunea nu a fost confirmată.

Potrivit vremeanoua.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, incidentul a avut loc miercuri, iar în urma verificărilor poliției s-a constatat că nu existau dovezi ale agresiunii.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere că fapta sesizată nu s-a confirmat, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu avertisment pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Oana Şopu.

Profesorul avea deja alte antecedente de conflicte

Bărbatul este deja cunoscut pentru încălcări anterioare și este supus unei cercetări disciplinare pentru comportament neadecvat în cadrul consiliului profesoral.

ADVERTISEMENT

Conform conducerii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, învățătorul ar fi fost sancționat în trecut pentru comportamentul său nepedagogic și pentru jignirea elevilor, mai arată sursa citată.

Autoritățile școlare au menționat că situația sa este una complexă, deoarece acesta este în conflict cu mai mulți colegi și a avut probleme disciplinare în trecut.

ADVERTISEMENT

„Școala Gimnazială „Elena Cuza” este o unitate de învățământ cu rezultate bune, însă acolo e o situație complicată. Domnul profesor despre care vorbim relaționează conflictual cu mai toată lumea. A mai fost cercetat diciplinar la începutul acestui an școlar, a fost și sancționat pentru comportament nepedagogic la o anumită clasă. De atunci, animozitățile s-au menținut.

Nu am fost înștiințați de faptul că ar fi fost agresat în școală, nu știm să fi existat un astfel de incident, însă la începutul acestei săptămâni ne-a trimis o sesizare la inspectorat. Nu pot să vă dau informații pentru că sesizarea se află în lucru. Sunt niște acuzații pe care le aduce la adresa conducerii, iar în această perioadă efectuăm verificări”,  a spus pentru Vremea Nouă inspectorul școlar adjunct, prof. Andrei Huiban.

ADVERTISEMENT