News

Profesor bătut de un elev în Târgu Mureș. Tânărul de 15 ani a fost încătușat de polițiști

Incident grav la o școală din Târgu Mureș. Un elev din clasa a VIII-a a fost încătușat de poliție după ce a devenit violent
11.03.2024 | 18:07
Profesor batut de un elev in Targu Mures Tanarul de 15 ani a fost incatusat de politisti
Intervenție a poliției la o școală din Târgu Mureș. Un elev a fost încătușat după ce a bătut o profesoară. Sursa foto: Colaj foto / Captură video / punctul.ro
ADVERTISEMENT

Un elev în vârstă de 15 ani a fost încătușat de poliție și dus la secție, după ce a agresat-o pe diriginta clasei. La întreaga scenă a asistat și mama adolescentului.

Elev încătușat de polițiști

La revenirea sa la școală, elevul a agresat un alt cadru didactic, lovindu-l cu pumnii și picioarele. Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș a confirmat că polițiștii au fost alertați cu privire la un scandal într-o clasă a VIII-a în jurul orei 10 dimineața.

ADVERTISEMENT

Elevul de 15 ani a urcat pe un dulap în timpul cursului și nu a vrut să-i asculte pe profesori, arătându-le gesturi obscene. La venirea poliției, tânărul a fost imobilizat și dus la secție, unde a fost sancționat cu o amendă de 500 de lei pentru tulburarea ordinii publice, au declarat oamenii legii.

Ulterior, în jurul orei 12:35, s-a raportat din nou că elevul a provocat un alt scandal la școală, atacând un alt cadru didactic. Polițiștii au intervenit din nou, imobilizându-l și aducându-l la sediul poliției împreună cu mama sa.

ADVERTISEMENT

Reacția Inspectoratului Școlar Mureș

Reprezentanții inspectoratului, citați de punctul.ro, au transmis că diriginta clasei  a solicitat intervenția doamnei director la clasă, iar apoi s-a solicitat intervenția Poliției prin 112. Când echipajul de poliție a ajuns, elevul se afla deja la parter și, după o confruntare violentă, a fost imobilizat și dus la mașina de poliție.

După plecarea acestora, elevul s-a întors împreună cu mama sa și au așteptat-o pe dirigintă pe hol, amenințând-o cu moartea și a început să o lovească. Având în vedere cele date, s-a apelat din nou echipajul de poliție, care i-au preluat pe elev și pe mama sa, au mai spus reprezentanții instituției.

ADVERTISEMENT

„Un elev era urcat pe dulap și protesta la invitația de a se da jos și a participa la ore, pe motiv că a fost sancționat de nenumărate ori, datorită comportamentului. La refuzul și limbajul injurios, doamna director a rugat elevii să iasă din clasă împreună cu d-na profesor și să meargă în laboratorul de specialitate.

În acest timp, elevul în cauză și-a aprins o țigară, așezându-se pe pervazul geamului, laboratorul fiind situat la etajul II. A fost apelată atât Poliția de proximitate cât și Serviciul de urgență 112. La sosirea echipajului de poliție, elevul din clasa a VIII-a se afla la nivelul parterului, iar după o răbufnire violentă, a fost încătușat și dus la mașina de poliție.

ADVERTISEMENT

La colegiu s-au prezentat angajații de la Poliția de proximitate și siguranță școlară, pentru a lua declarații. După plecarea acestora, elevul s-a întors împreună cu mama lui, au așteptat-o pe doamna dirigintă pe hol, au amenințat-o cu moartea și într-o răbufnire violentă, elevul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri”, a transmis inspectorul școlar general, prof. Paula-Maria DĂRĂBAN, potrivit sursei citate.

 

ADVERTISEMENT