News

Un român din Italia a blocat activitatea unui întreg spital, după ce a fost internat cu probleme cardiace. Ce s-a întâmplat, de fapt

Un român a întrerupt operațiile de la un spital din Italia, după ce a vandalizat cele patru săli în care se efectuau intervenții chirurgicale.
23.10.2022 | 15:07
Un roman din Italia a blocat activitatea unui intreg spital dupa ce a fost internat cu probleme cardiace Ce sa intamplat de fapt
Mai multe săli de operații dinntr-un spital din Italia au fost vandalizate de un român / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Românul, în vârstă de 50 de ani, a apelat singur la serviciile medicale ale spitalului, acuzând probleme cardiace. G.D. a mers la spitalul San Bartolomeu din Sarzana, acolo unde medicii au decis că trebuie ținut sub observație și au dispus internarea lui pentru cel puțin o noapte.

Din cauza românului au fost amânate 20 de intervenții chirurgicale

Deși și-a semnat foaia de internare, românul nu a rezistat toată noaptea în spital și a ieșit din salon, după care a pătruns în interiorul sălilor de operații printr-o fereastră deschisă a unei băi.

ADVERTISEMENT

Fără să dea vreo explicație, omul a luat extinctoarele și le-a golit peste aparatura medicală de sute de mii de euro, precum și pe echipamentele sanitare.

Prin această acțiune, bărbatul a blocat complet activitatea chirurgicală a spitalului, care a trebuit să amâne 12 intervenții oftalmologice, 4 operații plastice și 4 intervenții de urologie, arată publicația La Nazione.

ADVERTISEMENT

Practic, a fost nevoie de mai multe ore pentru curățarea aparaturii medicale, sterilizarea și repunerea ei în funcțiune.

Bărbatul a fugit din spital dar a fost găsit de poliție într-o stare avansată de confuzie

Medicii au chemat serviciul de pază pentru prinderea românului, însă acesta a fugit și a reușit să iasă din spital. În cele din urmă, polițiștii l-au găsit ascuns printre mașinile parcate în zona spitalului.

ADVERTISEMENT

Conform agenților, omul era într-o stare evidentă de confuzie și înșira cuvinte fără sens, susținând că este urmărit de persoane care vor să-i ia viața.

Românul a fost internat la psihiatrie și s-a ales cu o plângere din partea spitalului din Sarzana

În final, el s-a ales cu o plângere pentru avarie și întrerupere a serviciului public, din partea spitalului.

ADVERTISEMENT

Românul a fost internat la secția de psihiatrie a unui alt spital din La Spezia, acolo unde va avea parte de o supraveghere mai atentă din partea personalului medical și auxiliar.

ADVERTISEMENT
Tags: