News

Chirurgul care a spus că pentru 200 de lei nu urcă în sala de operaţii, condamnat cu suspendare. Decizie definitivă

Judecătorii Curții Militare de Apel Bucureşti au menținut joi pedeapsa de 2 ani, 5 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare primită de medicul Radu Viorel Vrăcioiu în 2021, la Tribunalul Militar Bucureşti.
05.05.2022 | 17:18
Chirurgul care a spus ca pentru 200 de lei nu urca in sala de operatii condamnat cu suspendare Decizie definitiva
Chirurg în timpul unei operații. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Este vorba despre dosarul în care medicul primar ORL a fost acuzat de luare de mită şi instigare la luare de mită. Vrăcioiu își desfășura activitatea la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

200 de lei, o sumă prea mică pentru chirurgul Radu Vrăcioiu

El a intrat în atenția opiniei publice după ce i-a reproşat unei paciente că i-a dat o sumă prea mică de bani pentru o intervenţie chirurgicală. Spre finalul anului 2018, el i-a spus femeii că pentru 200 de lei nici măcar nu urcă în sala de operaţii. Ulterior, la 29 noiembrie 2018, medicul a fost prins în flagrant de procurorii DNA.

ADVERTISEMENT

În acel moment, el a luat mită 500 de lei chiar de la soțul femeii căreia îi spusese că suma propusă pentru operație era prea mică. În aceeaşi zi, Vrăcioiu a determinat-o pe pacientă să-i ofere şi unui medic anestezist 150 lei. Femeia a intrat în salon şi a împrumutat 100 de lei de la o colegă de suferință.

Banii au fost dați medicului pentru a fi dați mai departe anestezistului. În cele din urmă, procurorii nu au putut stabili dacă suma cerută pentru medicul anestezist chiar a ajuns la acesta.

ADVERTISEMENT

De la altă pacientă, Vrăcioiu a luat 500 de lei

DNA a mai stabilit că la 28 noiembrie 2018, Radu Viorel Vrăcioiu a primit de la o altă pacientă 500 lei pentru o intervenţie medicală asemănătoare. Mai departe, în martie 2019, pentru el a urmat trimiterea în judecată pentru luare de mită şi instigare la dare de mită.

Acum, Vrăcioiu trebuie să stea sub supraveghere 3 ani. În această perioadă e obligat să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre 60 zile de muncă la una dintre următoarele două entităţi: fie la Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 Bucureşti, fie la Direcţia Generală şi Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti. În plus, chirurgul nu-și poate exercita funcţia în sistemul public de sănătate în următorii doi ani, conform Agerpres.

Tags: