News

Un român și iubita sa au furat vinuri de lux de 1,6 milioane de euro. Ce pedeapsă au primit

Un român care are și cetățeni olandeză, alături de iubita sa mexicană, au furat vinuri de lux de 1,6 milioane de euro, în Spania. Ce pedeapsă a primul cuplul.
07.03.2023 | 10:01
Un roman si iubita sa au furat vinuri de lux de 16 milioane de euro Ce pedeapsa au primit
Un român și iubita sa, condamnați la închisoare după ce au furat vinuri  de lux de 1,6 milioane de euro. Totul s-a petrecut în Spania. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În octombrie 2021, un român cu cetățenie olandeză, alături de iubita sa, o fostă Miss Mexic, țineau capul de afiș în presa internațională. Cei doi erau acuzați că au furat 45 de sticle de vin de colecție a căror valoare se ridica la circa 1,6 milioane de euro.

Un român și iubita sa, condamnați la închisoare după ce au furat vinuri  de lux de 1,6 milioane de euro. Totul s-a petrecut în Spania

În urmă cu doi ani, unul dintre proprietarii hotelului și restaurantului Atrio din orașul Caceres, din vestul Spaniei, a alertat poliția. S-a întâmplat imediat după ce a descoperit că din pivnița unității comerciale lipseau 45 de sticle de vin. Dispăruse inclusiv o sticlă de Château d’Yquem, veche de 217 ani, în valoare de 350.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Încă de la acea vreme s-a aflat că la originea jafului ar fi un cuplu format din românul Constantin Gabriel Dumitru (47 de ani) și femeia de origine mexicană Priscila Lara Guevara (27 de ani).

Cei doi au fost depistați la circa nouă luni de la jaful petrecut în octombrie 2021. Aceștia călătoreau prin Europa, mereu cu maşina şi cu documente false. Cuplul a fost localizat atunci în Croaţia. Gabriel și Priscila au arestați în același stat al UE. În schimb, vinurile de o valoare uriașă nu au fost niciodată recuperate.

ADVERTISEMENT

Judecați de către un tribunal din regiunea iberică Extremadura, cei doi și-au aflat în această săptămână sentința. Ambii au primit o condamnare la 4 ani de închisoare. În plus, Priscila Guevara și Constantin Dumitru trebuie să plătească 750.000 de euro firmei de asigurare. Sentința nu este definitivă, notează The Guardian.

Constantin Gabriel Dumitru, mai multe antecedente penale

Anchetatorii au descoperit că bărbatul din România are în spate un lung șir de infracțiuni similare celei din Caceres. Cu doi ani înainte, în 2019, a fost arestat la Madrid. Era reclamat de o instituție din Elveţia că ar fi furat o sticlă de whisky cu o valoare de peste 5.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, pentru român vine a doua arestare, tot la Madrid. Era acuzat că furase mai multe sticle dintr-un vin cu caracteristici asemănătoare cu cel luat de la Atrio, în valoare de 39.800 de euro.

În același an 2020, urmează și a treia arestare, de această dată pe aeroportul din Geneva. Era depistat cu niște sticle de vin foarte valoroase pe care le-ar fi furat. Paradoxal, după aceste arestări a fost eliberat.

ADVERTISEMENT

În timpul procesului de săptămâna trecută, Dumitru a negat acuzațiile legate de furtul de la Caceres. Anchetatorii au spus că sticlele au fost furate cu două genți. Avocatul său, Sylvia Córdoba, a avut o replică în acest sens, la tribunal: ”Patruzeci și cinci de sticle nu încap în două genți de sport și nu au putut fi luate așa de ușor de către clientul meu”.

ADVERTISEMENT
Tags: