News

Un selfie l-a costat viața. Turist german de 21 de ani, electrocutat în gara din Arad

Final tragic pentru un turist german de 21 de ani. Aflat la Arad, în gara din oraș, acesta a vrut să-și facă un selfie, dar a fost electrocutat.
15.08.2023 | 12:59
Un selfie la costat viata Turist german de 21 de ani electrocutat in gara din Arad
A încercat să-și facă un selfie și a fost electrocutat: final tragic pentru un turist german, la Arad. Sursa foto (ilustrativ): captură YouTube
ADVERTISEMENT

Venit în România să-și petreacă vacanța, un turist german de 21 de ani a murit din cauza unui selfie. A fost electrocutat în gara din Arad, după ce a urcat pe un tren de marfă.

A încercat să-și facă un selfie și a fost electrocutat: final tragic pentru un turist german, la Arad

Din primele informații, tragedia s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, 14 spre 15 august. În jurul miezului nopții, Serviciul de Ambulanță Județean Arad a fost solicitat să intervină pentru a acorda primul ajutor unui tânăr de 21 de ani care s-a electrocutat în gara din localitate.

ADVERTISEMENT

Imediat, la fața locului s-a deplasat ambulanța de la Șiria. Dată fiind gravitatea cazului, a fost solicitată și Terapia Intensivă Mobilă. Din păcate, băiatul intrase în stop cardiac. În ciuda eforturilor personalului medical, turistul din Germania nu a mai putut fi salvat. El venise în România în vacanță.

Martorii din zonă povestesc cum s-a petrecut tragedia. Ei spun că băiatul s-ar fi urcat pe vagonul unui tren în încercarea de a-și face un selfie. Nu a fost atent și a atins cablurile electrice sub tensiune și s-a electrocutat, notează Aradon.

ADVERTISEMENT

”La data de 14 august a.c., în jurul orei 23.52, polițiștii Serviciului Județean de Poliţie Transporturi Arad au fost sesizați despre o persoană, posibil electrocutată, în gara Ghioroc.

Cu ocazia cercetării la fața locului, cadavrul a fost identificat în persoana unui bărbat de 21 de ani, cetățean german. Trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei decesului.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea stabilirii stării de fapt și luării măsurilor de urmare”, a anunțat Inspectoratul de Poliție a Județului Arad face următoarele precizări.

CFR: Tensiunea în linia de contact este de 27.000 volți

Din datele celor de la CFR reiese că tânărul nu a avut nicio șansă de supraviețuire. Specialiștii căilor ferate precizează că tensiunea în linia de contact este de 27.000 V (volți).

ADVERTISEMENT

Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric”, explică cei de la CFR.

ADVERTISEMENT
Tags: