News

Un șofer a fost spulberat pe A3, în timp ce își repara mașina. Se afla pe banda de urgență

Un șofer a fost lovit din plin de o mașină în timp ce se afla pe banda de urgență a Autostrăzii A3, pe tronsonul Chețani-Târgu Mureș.
29.09.2023 | 14:11
Un sofer a fost spulberat pe A3 in timp ce isi repara masina Se afla pe banda de urgenta
Un șofer a fost spulberat pe A3, în timp ce își repara mașina. Foto: Agerpres
ADVERTISEMENT

Bărbatul își oprise mașina pe avarie, însă e neclar în ce condiții a fost lovit de un autoturism care circula cu mare viteză, deși se afla pe banda de urgență. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș au oferit mai multe detalii despre acest accident cumplit.

Un șofer a fost spulberat pe A3, în timp ce își repara mașina

“Punctul de Lucru Luduş, în colaborare cu SVSU Luduş intervin în aceste momente la un accident rutier produs la km 21 al Autostrăzii A3, sensul de mers Cluj-Napoca – Târgu Mureş, pe raza localităţii Iernut.

ADVERTISEMENT

În accident a fost implicat un autoturism aflat pe banda de urgenţă ca urmare a unei avarii şi un autoturism care se deplasa pe prima bandă, şoferul autoturismului staţionat fiind lovit de acesta”, au transmis cei de la ISU Mureș.

Bărbatul a fost preluat de un elicopter SMURD în stare gravă și va fi transportat la UPU Târgu Mureș, unde medicii vor încerca să-i salveze viața. În urmă cu două zile, o mașină a luat foc pe autostrada A1 după ce a fost lovită violent de un camion. La fața locului au ajuns atunci pompierii din Deva, care au stins incendiul.

ADVERTISEMENT

Conform ISU Hunedoara, pasagerii au reușit să iasă din vehicule înainte de impact, astfel că nimeni nu a fost rănit, însă circulați a fost blocată și s-a circulat pe o singură bandă zeci de minute. Între timp, pe A1 un TIR s-a răsturnat după ce a fost lovit de un alt camion, care circula cu mare viteză.

”Un accident grav a avut loc miercuri pe autostrada A1 Sebeș-Deva, la kilometrul 341, în direcția către Sebeș, în apropierea localității Turdaș, județul Hunedoara. Potrivit rapoartelor, un ansamblu de vehicule a lovit puternic o autoutilitară care se oprise pe banda de urgență.

ADVERTISEMENT

Coliziunea violentă a avut drept consecință rănirea unei persoane aflate în autoutilitară, care a fost imediat supusă unei evaluări medicale”, transmitea Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

La fața locului au ajuns pompierii din Detașamentul Deva, care au folosit o autospecială echipată cu apă și spumă, dar și un modul de descarcerare. Șoferul camionului răsturnat a fost transportat la spital cu ajutorul unei ambulanțe, în timp ce pompierii s-au asigurat că la locul accidentului nu va izbucni un incendiu.

ADVERTISEMENT

Tot în ultimele zile, de data aceasta în județul Timiș, cinci persoane erau rănite într-un accident grav produs în localitatea Gătaia. Conform IPJ Timiș, accidentul a fost produs de o femeie în vârstă de 58 de ani care circula pe strada Republicii din Gătaia și a lovit un băiat de 13 ani, după care a pierdut controlul și a intrat pe trotuar, unde a călcat mai mulți oameni.

”Au mai fost accidentați o fată de 15 ani, două femei, de 32 și 37 de ani, și un bărbat de 29 de ani. Toți au fost transportați la spital”, transmiteau reprezentanții ISU Timiș. Polițiștii au testat-o pe femeie cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar acum o anchetă va stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT
Tags: