News

Un șofer din Piatra-Neamț a murit la volan după ce a făcut stop cardio-respirator. Bărbatul avea 80 de ani

Un bărbat din Piatra-Neamț a murit în timp ce își conducea mașina. Mai mult, în autoturism se mai aflau două persoane care au reușit să iasă din mașină.
21.02.2024 | 15:26
Un sofer din PiatraNeamt a murit la volan dupa ce a facut stop cardiorespirator Barbatul avea 80 de ani
Un șofer din Piatra-Neamț a murit la volan după ce a făcut stop cardio-respirator. Bărbatul avea 80 de ani
ADVERTISEMENT

Potrivit salvatorilor, bărbatul avea 80 de ani și își conducea autoturismul pe o stradă din municipiul Piatra-Neamț. Medicii au încercat să-l salveze pe bărbat, însă acesta nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Polițiștii au găsit mașina intrată pe spațiul verde de lângă un bloc, acolo unde s-a oprit după decesul șoferului.

Un șofer din Piatra-Neamț a murit la volan după ce a făcut stop cardio-respirator

“La sosirea primelor echipaje de intervenţie s-a constatat că în autoturismul aflat pe spaţiul verde era doar conducătorul auto, celelalte două persoane autoevacuându-se. Cele două persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Conducătorul auto a fost scos din autoturism de membrii echipajului SMURD TIM, care au constatat că se afla în stop cardio-respirator”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamţ. Medicii legiști vor stabili cu exactitate dacă decesul a fost produs de accident, sau dacă șoferul era deja mort, însă cel mai probabil bărbatul în vârstă de 80 de ani a suferit un stop cardio-respirator.

”Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de ucidere din culpă”, au mai transmis autoritățile. Cei aflați în mașină cu șoferul decedat au avut noroc că autoturismul a încetinit și s-a oprit într-un gard verde, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Șoferul unui autobuz a murit în timp ce se afla la volan

O tragedie similară s-a produs în județul Vaslui în urmă cu mai multe luni, când șoferul unui autobuz a murit în timp ce conducea autobuzul plin cu pasageri. Ca în filme, autobuzul a fost oprit de pasageri pe o stradă din Bârlad.

”Şoferul pe un autobuz de călători, acesta şi-a dat ultima suflare după ce i s-a făcut rău la volan, în timpul mersului, pe o stradă din municipiul Bârlad. Autovehiculul a fost oprit de pasageri, fără a fi înregistrate alte persoane rănite”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

ADVERTISEMENT

Se pare că bărbatul a suferit un infarct chiar după ce a plecat din autogara Bârlad, astfel că mijlocul de transport a fost oprit de pasageri, din mers. Poliţia Municipiului Bârlad a fost sesizată cu privire la faptul că unui şofer de vehicul destinat transportului de persoane, ce efectua o cursă pe ruta Bârlad – Popeni, comuna Zorleni, i s-a făcut rău la volan.

Acest accident s-a produs la scurt timp după ce a plecat din autogara Bârlad şi se deplasa pe strada Primăverii. Acesta şi-a pierdut cunoştinţa şi a primit primul ajutor de la unii din pasagerii din mijlocul de transport.

ADVERTISEMENT

A fost solicitat un echipaj medical, care a efectuat manevre de resuscitare dar fără rezultat, fiind constatat decesul bărbatului de 57 de ani, din Bârlad. Alte persoane nu au suferit vătămări”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

ADVERTISEMENT