News

Un sportiv român, recuperat din Marea Neagră. A vrut să doboare un record mondial și a plecat singur într-o barcă cu vâsle

Alex Dumbravă a pornit în această aventură pentru o cauză umanitară. A fost salvat, vineri dimineață, de reprezentanții ARSVOM.
21.07.2023 | 12:28
Un sportiv roman recuperat din Marea Neagra A vrut sa doboare un record mondial si a plecat singur intro barca cu vasle
Un sportiv român, recuperat din Marea Neagră. Sursa Foto: Facebook SunCity Radio
ADVERTISEMENT

Un sportiv român, recuperat din Marea Neagră, după ce a plecat singur într-o barcă cu vâsle. Acțiune de amploare, vineri dimineață, pentru salvarea lui Alex Dumbravă, aflat pe Marea Neagră.

Un sportiv român, recuperat din Marea Neagră

Sportivul pornise într-o aventură pentru a doborî un record mondial, în scop umanitar. Astăzi, a fost salvat de reprezentanții Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM).

ADVERTISEMENT

Sportivul se afla la 80 de mile marine de Mangalia, într-o barcă cu vâsle. El a apelat la ajutorul salvatorilor, în noaptea de joi spre vineri, după ce a acuzat o stare de rău.

„În această noapte, MRCC a solicitat intervenţia A.R.S.V.O.M, în vederea unei operaţiuni de căutare şi salvare pe mare, a unei persoane aflată în larg, la circa 80 mile marine travers de Mangalia.

ADVERTISEMENT

La solicitarea MRCC, SAR MAIA a plecat din Portul Mangalia, la ora 01:08, pentru preluarea persoanei aflate în larg, intr-o ambarcaţiune cu vâsle”, a transmis ARSVOM, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții centrului, care se ocupă cu acțiunile de salvare pe mare, au reușit să îl recupereze. Alex Dumbravă era sleit de puteri și s-a plâns de dureri de spate, dar și de genunchi.

ADVERTISEMENT

Alex Dumbravă plecase în această aventură într-un scop umanitar

Aventura sportivului român a început pe 10 iulie. Acesta își dorea să traverseze Marea Neagră într-o barcă cu vâsle, plecând din Portul Mangalia. Alex Dumbravă voia să ajungă la Batumi, în Georgia, în 20 de zile vâslind 1.200 km.

Românul își propunea să doboare un record mondial și să ajute copiii care aveau nevoie de ședințe de logopedie. El deține un alt record pentru traversarea Mării Negre în echipaj extins.

ADVERTISEMENT

“Când ești pe mare ai timp să te gândești la multe, iar în ultima vreme m-am gândit la cât de norocos sunt. Că am viața pe care o am, că sunt sănătos, că pot face ceea ce îmi place.

Așa că am ales să traversez Marea Neagră pentru cei mai puțini norocoși și sper ca cei care mă susțin sau se simt apropiați de cauză să doneze astfel încât 20 de copii cu dificultăți de vorbire să primească ajutor și să se integreze mai ușor în societate. Doborâm un record și facem bine împreună”, spunea Alex Dumbravă înainte să plece în această aventură, potrivit Antena 3.

 

ADVERTISEMENT
Tags: