ADVERTISEMENT
News

Un studiu al medicilor români arată care sunt factorii care grăbesc moartea în cazul de infectare cu Covid-19

Autor: Flaviu Popa | 27.08.2020 | 22:14
Un studiu al medicilor români arată care sunt factorii care grăbesc moartea în cazul de infectare cu Covid-19
Un studiu al medicilor români schimbă regulile jocului. Foto: Pixabay

Un studiu realizat în România demonstrează care sunt factorii care grăbesc moartea infectaților cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Mii de oameni au murit doar în România după ce s-au infectat cu Covid-19, însă puține sunt cunoscute despre modul în care acest virus distruge corpul omenesc.

Oamenii de știință și-au dat seama că organismul celor infectați cu Covid-19 este distrus de boală, însă nu au o explicație clară, științifică, care să arate de ce se întâmplă acest lucru.

ADVERTISEMENT

Medicii români au descoperit ce se întâmplă cu organismul persoanelor bolnave de Covid-19

Cu toate acestea, un studiu realizat de o echipă de medici de la Spitalul Colentina a demonstrat că unul dintre efectele îmbolnăvirii cu Covid-19 e scăderea nivelului proteinei S din organism.

Lipsa acestei proteine dă naștere la cheaguri de sânge care pot ajunge la creier, plămâni, inimă și alte organe, situație care duce la deces.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat pe un grup de 91 de pacienți infectați cu Covid-19 la Colentina. Medicii au constatat că există o relație doză – efect, un criteriu de cauzalitate, astfel că activitatea proteinei S a fost mai scăzută în cazul pacienților grav bolnavi.

„Pacienţii aceştia, toţi cu COVID-19 au avut proteina S scăzută, şi am arătat că există şi o relaţie doză – efect, care e un criteriu de cauzalitate, adică cu cât pacienţii au fost mai grav bolnavi, cu atât activitatea proteinei S era mai scăzută. Avem încă un argument, o posibilă cauză a trombozelor, deja se face tratament anticoagulant, la pacienţii gravi se face tratament anticoagulant ca şi cum ar avea tromboză.

ADVERTISEMENT

Ideea asta a venit descoperindu-se la necropsie o serie de microtromboze în multe organe, nu numai în plămâni, şi în rinichi şi în vasele intestinului şi în alte părţi, clinic diverse tromboze care au apărut mult mai frecvent decât la pacienţii care nu aveau Covid”, a punctat medicul primar boli interne, Cristian Băicuş, conform Gândul.

Anunțul vine în contextul în care România a înregistrat 1.504 cazuri noi de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, iar 492 de pacienți sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă în spitalele din România.

ADVERTISEMENT

Țara noastră are până în acest moment 83.150 de cazuri, în condițiile în care 10.130 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, potrivit aceleiași surse.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!