News

Un tânăr a intrat într-o casă de toleranță și a ucis trei femei. Alte două victime, găsite moarte în propria casă, în Austria

Masacru în Austria. Cinci femei au fost ucise în aceeași zi, în două incidente separate. Poliția a intrat în alertă.
24.02.2024 | 18:05
Un tanar a intrat intro casa de toleranta si a ucis trei femei Alte doua victime gasite moarte in propria casa in Austria
Cinci femei au fost ucise în ultimele zile, în Austria / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Scene de groază într-o casă de toleranță din Viena, acolo unde trei femei au fost ucise fără milă de un bărbat în vârstă de 27 de ani.

Tânărul de 27 de ani a ucis a ucis trei femei, aparent fără motiv

Tânărul a pătruns, vineri seara, într-o casă de toleranță din Brigittenau, un cartier sărac din capitala Austriei, având asupra lui un cuțit.

ADVERTISEMENT

El a atacat trei femei, care au decedat la scurtă vreme, din cauza rănilor. Cadavrele victimelor au fost descoperite câteva ore mai târziu de un martor, care a alertat imediat poliția.

Principalul suspect a fost arestat în apropierea imobilului respectiv, iar asupra lui s-a descoperit arma cu care ar fi comis teribila faptă.

ADVERTISEMENT

O altă crimă, în aceeași zi

Incidentul a venit la scrută vreme după o altă crimă care a oripilat opinia publică. Vineri dimineața, o mamă și fiica ei în vârstă de 13 ani au fost găsite moarte, în apartamentul în care locuiau.

Potrivit stiripesurse.ro, care citează agenția de știri APA, principalul suspect în cazul dublului asasinat este tatăl minorei.

ADVERTISEMENT

Austria se confruntă cu un val de violențe împotriva femeilor, care s-a accentuat în 2023. Potrivit unor date făcute publice de un ONG, 26 de femei au murit în cursul anului trecut ca urmare a unor acte de violență domestică.

De asemenea, în perioada 2010 – 2020, un număr de 319 femei au fost ucise în Austria de fostul sau actualul partener. Anul cu cel mai mare număr de astfel de incidente a fost 2019, în care s-au înregistrat 43 de victime.

ADVERTISEMENT

Val de violențe împotriva femeilor din Austria

Un studiu Eurostat realizat în anul 2022 arată că 34,1% din femeile austriece cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani au experimentat un tip de violență fizică și/sau sexuală.

De asemenea, fiecare a șasea femeie intervievată a declarat că a fost victima violenței fizice. Studiul mai arată că violența într-o relație reprezintă extrem de rar un fenomen unic în viața de familie.

Una din patru austriece a mai dezvăluit că a fost hărțuită și iar 20% dintre respondente au arătat că au fost victima unor remarci sau glume cu tentă sexuală la locul de muncă.

ADVERTISEMENT
Tags: