News

Un tânăr de 14 ani, spaima satului. A jefuit mai multe locuințe și s-a lăudat cu asta pe Facebook

Un tânăr în vârstă de 14 ani a jefuit mai multe locuințe din Bihor, după care s-a lăudat cu acest aspect pe Facebook fără să-i pese de consecințe.
15.11.2022 | 21:51
Un tanar de 14 ani spaima satului A jefuit mai multe locuinte si sa laudat cu asta pe Facebook
Hoț din Bihor care se laudă pe FB cu prada. Foto: EBihoreanul
ADVERTISEMENT

Fără să stea pe gânduri, minorul a cheltuit peste 7.000 de euro din ”pradă” pe haine scumpe și alte mofturi.

Un tânăr hoț din Bihor se laudă pe Facebook cu prada

Potrivit EBihoreanul, adolescentul din Holod a fost reținut preț de 24 de ore doar după ce presa a prezentat pe larg acest caz. Prejudiciul cauzat se ridică la 90.000 de lei, din care au fost recuperați 56.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Conform polițiștilor bihoreni, băiatul a comis cinci furturi din locuințe în perioada august – septembrie, timp în care a intrat prin efracție în mai multe locuințe nelocuite.

Băiatul țintea case nelocuite pentru că oamenii de acolo erau plecați la muncă în străinătate. A furat televizoare, telefoane, parfumuri, haine, încălțăminte, bani și o motocicletă, conform EBihoreanul.

ADVERTISEMENT

Unii oameni aveau camere de supraveghere montate, însă hoțul nu s-a speriat de acestea.

”Nu mai ştim ce să facem, în casa mea a intrat de două ori, a spart şi casa surorii mele. A văzut pe camere cum ia cheia şi umblă prin curte, sare peste gard. A şi vorbit cu el, i-a spus să lase cheia, dar i-a râs în nas. Efectiv nu mai ştim ce să facem, ne-am plâns şi primarului, că, fiind minor, Poliţia spune că nu-i poate face nimic, se plânge Daniel, una dintre victimele jafurilor din Holod.

”Sora mea avea 7.000 euro în casă, haine, bunuri. A luat tot”, spune Daniel. Mai mult, băiatul se lăuda pe Facebook cu prada, pozând cu banii furați și cu toate ”cumpărăturile” făcute.

ADVERTISEMENT

”Luni, 14 octombrie, în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș – Postul de Poliție Holod au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un minor de 14 ani, din comuna Holod, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar-șef Alin Fărcuța.

Polițiștii au stabilit că tânărul hoț e suspect în opt dosare penale de spargeri de locuințe, existând dovezi în cinci din aceste cazuri că el ar fi autorul faptelor.

ADVERTISEMENT