News

Un tânăr de 20 de ani din Medgidia a furat o locomotivă GFR: ”Putea să provoace un dezastru”

Un tânăr de 20 de ani putea provoca o tragedie, la Medgidia, după ce a furat o locomotivă. Cum s-a încheiat aventura periculoasă a băiatului.
10.05.2023 | 23:53
Un tanar de 20 de ani din Medgidia a furat o locomotiva GFR Putea sa provoace un dezastru
Un tânăr de 20 de ani putea provoca tragedie după ce a furat o locomotivă. Sursa foto: Wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Incident extrem de grav la Medgidia, acolo unde un tânăr de 20 de ani a furat o locomotivă GFR. Gestul său inconștient putea să provoace o uriașă nenorocire pe cale ferată.

Un tânăr de 20 de ani putea provoca tragedie după ce a furat o locomotivă. Cum s-a încheiat aventura

Furtul locomotivei din Medgidia s-a produs miercuri, 10 mai, la orele după-amiezii. Atunci, un tânăr de 20 de ani, fără nicio legătură cu calea ferată, s-a urcat în cabina de conducere a unei locomotive GFR. Imediat, acesta a pus-o în mișcare în stația Medgidia.

ADVERTISEMENT

În niciun moment, tânărul nu s-a gândit la tragedia pe care ar fi putut s-o provoace, doar de dragul unei distracții. În orice moment, locomotiva ar fi putut să intre pe linia de circulație a unui alt tren de călători sau marfă, potrivit ClubFeroviar.ro.

Momentan, autoritățile nu își explică cum a reușit tânărul să pună în mișcare locomotiva. Asta pentru că, pe timpul remizării, locomotivele ar trebui să fie asigurate contra pornirii, deconectate de la sursa de energie și încuiate. După aventura periculoasă de miercuri, tânărul de 20 de de ani a fost identificat și reținuți de polițiștii din Medgidia.

ADVERTISEMENT

Alt incident grav pe calea ferată, miercuri. Un tren a luat foc în județul Cluj

Tot miercuri, un alt incident grav a fost consemnat pe calea ferată din țară. Un tren de călători a luat foc în județul Cluj, iar la fața locului au intervenit pompierii.

E vorba de un model Desiro 2019, care circula de ceva vreme într-un singur motor. Acesta trebuia să intre la revizie, doar ca nu a mai apucat. În momentul incidentului, în tren se aflau aproximativ 100 de persoane. Din fericire, mijlocul de transport nu era în mișcare, iar pasagerii au coborât la timp.

ADVERTISEMENT

”Pompierii din cadrul Detaşamentului Huedin au intervenit în urmă cu puţine momente la un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui tren staţionat în Halta din Macău”, a transmis ISU Cluj.

Apelul de urgenţă în acest caz s-a dat în jurul orei 06:16. Imediat, la faţa locului s-a deplasat echipajul de la Garda de Intervenţie Aghireşu. ”Până la sosirea forţelor noastre, în jur de 100 de călători s-au autoevacuat.

ADVERTISEMENT

Niciunul dintre aceştia nu a solicitat îngrijiri medicale”, a mai transmis ISU Cluj. Din primele date ale anchetei, cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecţiune la compartimentul motor.

ADVERTISEMENT