News

Un TIR a blocat circulația în Pasajul Unirii. Șoferul a forțat intrarea, deși camionul său depășea înălțimea admisă. Update

Circulația în Pasajul Unirii a fost blocată după ce un TIR a forțat intrarea în pasaj, cu toate că era prea înalt.
08.09.2022 | 10:34
Un TIR a blocat circulatia in Pasajul Unirii Soferul a fortat intrarea desi camionul sau depasea inaltimea admisa Update
Camion blocat în pasaj în Unirii
ADVERTISEMENT
08-09-2022
09:41

Incidentul, comentat de primarul Daniel Băluță

Primarul Daniel Băluță a comentat incidentul și spune că TIR-ul a fost confiscat până când vor fi plătite daunele.

”Mulți participanți care nu respectă regulile. Avem o problemă de matematică simplă, un autotren de 4.20 a vrut să intre pe o poartă de 3.50. Restricția de înălțime a fost valabilă de la deschiderea pasajului. Rog participanții la trafic să respecte regulile de circulație. Avem teste făcute cu autobuze STB, cu autotrenuri cu dimensiune prevăzută în talon de 3.50.

O altă problemă e (n.r. cum a ajuns camionul în București). Traficul unor astfel de vehicule în interiorul orașului e restricționat. Există cazuri de autorizații speciale. Vehiculul a fost indisponibilizat, până nu achită daunele nu are cum să părăsească teritoriul țării respective.

Trec 60.000 de mașini zilnic în pasaj. În patru zile am avut trei astfel de incidente, sunt generate nu de un viciu de construcție, sunt produse de neglijența acestor participanți la trafic”, a declarat Băluță la Digi 24.

 

Conform martorilor, șoferul camionului a lovit limitatorul de înălțime și a rămas blocat în pasaj. Imaginile prezintă camionul ”șifonat”, semn că acesta avea o viteză considerabilă când a forțat intrarea în pasaj.

Un TIR a blocat Pasajul Unirii și traficul din zonă

Redeschis de câteva zile, Pasajul Unirii a fost închis în urma acestui incident și a blocat circulația în zonă. Conform martorilor, traficul în zonă a devenit unul de coșmar pentru că TIR-ul, care avea 4 metri înălțime, a încercat să intre în pasajul cu o înălțime de doar 3.5 metri.

ADVERTISEMENT

Pasajul Unirii a fost redeschis în 5 septembrie, după două luni de renovări. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a făcut marele anunț așteptat de bucureșteni. Cu toate acestea, la acest pasaj mai este de lucru și totul ar putea fi finalizat peste doi ani.

”Vorbim despre ceea ce înseamnă plafonul Unirii, o structură care se găsește deasupra Dâmboviței, structură care obligatoriu trebuie consolidată”, a transmis Băluță.

ADVERTISEMENT

Primarul se lăuda în iunie cu aspectul modern pe care acest pasaj îl va avea. ”Iată cum va arăta din toamnă Pasajul Unirii după ce Sectorul 4 îl va pune în siguranță! Poze de acum nu vom pune aici pentru că nu sunt un lucru cu care cineva s-ar putea mândri.

Dumneavoastră știți prea bine cum arată, pentru că îl tranzitați aproape zilnic. Privim cu încredere și speranță viitorul!”, transmitea Băluță pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Primarul Băluță anunța că Pasajul Unirii va fi dotat cu un sistem de ventilație. Acesta a explicat pe larg în ce vor consta lucrările.

Vor fi două categorii de lucrări. Cea mai importantă va demara în 12-18 luni, la planşeul Unirii, adică la podul care trece peste albia râului Dâmboviţa, pentru că acolo sunt probleme deosebite în ce priveşte stâlpii de susţinere şi grinzile de beton care le unesc.

ADVERTISEMENT

Aşadar, urgenţa 0 pe care o avem este de a rezolva aceasta problemă care trenează de foarte mult timp. Apoi, lucrări la pasajul rutier, cel pe care mai mult de 60.000 de bucureşteni îl folosesc zilnic. El va fi reabilitat din 20 iunie, iar lucrările se vor finaliza pe 1 septembrie cel mai târziu.

În plus, acest pasaj va avea, în premieră, un sistem de ventilaţie. Astăzi nu există un pericol vital pentru oamenii din acea zonă, pentru participanţii la trafic sau pietoni”, mai transmitea edilul.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă