Sport

Un transgender a devenit campion mondial într-un sport feminin! Acuze din partea rivalelor

Un australian transgender a devenit campion mondial într-un sport feminin. Mai multe rivale nu știau că vor concura împotriva unui bărbat biologic.
15.12.2023 | 08:40
Un transgender a devenit campion mondial intrun sport feminin Acuze din partea rivalelor
Un transgender a devenit campion mondial într-un sport feminin! Acuze din partea rivalelor. Foto: Canberratimes.
ADVERTISEMENT

Revoltă în sportul mondial după ce un transgender a devenit campion mondial într-un sport feminin. Jamie Gumbrell, un australian transgender, a devenit campion mondial la Croquet feminin. În vârstă de 23 de ani, Jamie Gumbrell a câștigat turneul din Sussex care a avut loc în vară.

Un transgender a devenit campion mondial într-un sport feminin!

Jamie Gumbrell, originar din Canberra, a câștigat Campionatul Mondial de croquet feminin care s-a desfășurat în luna august a acestui an. Totuși, publicația The Telegraph a anunțat că Jamie Gumbrell s-a identificat ca bărbat până în 2019, iar la turneul final din acest an, australianul a concurat ca transgender.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, Federația Mondială de Croquet și-a schimbat regulile și le-a permis concurenților să nominalizeze genul pe care îl au. Totuși, rivalele lui Jamie Gumbrell s-au revoltat după ce transgenderul australian a devenit campion mondial.

Conform sursei menționate, mai multe concurente au declarat că nu știau că vor înfrunta un bărbat biologic la competiția din Sussex, Anglia. Mai mult decât atât, celelalte concurente au susținut că Jamie Gumbrell a avut anumite avantaje, mai ales în ceea ce privește forța, pentru că s-a născut bărbat.

ADVERTISEMENT

grumbell

„A fost o mare neliniște”. Acuze din partea rivalelor după ce un transgender a devenit campion mondial într-un sport feminin

Sue Lightbody, component al naționalei Angliei la Campionatul Mondial de croquet feminin, a recunoscut că s-a simțit neliniștită cu privire la situația lui Jamie Gumbrell. Totuși, jucătoarea de croquet a ezitat să iasă în față pentru a nu fi acuzată de transfobie.

„A fost o mare neliniște. Dar nimeni nu era pregătit să spună sau să facă ceva. Mi-a fost destul de rău de situație. Ne-am gândit că totul va fi împotriva noastră. Toți eram îngrijorați pentru că am fi putut fi numiți transfobi.

ADVERTISEMENT

Oamenii mi-au spus să nu mă implic, spunând: ‘Nu face nimic, vei deveni foarte nepopulară’. Dar asta nu ar trebui să se întâmple. În principiu, nu este corect”, a declarat Sue Lightbody, potrivit The Telegraph.

Ian Burridge, președintele Federației Mondiale de Croquet, a încercat să clarifice situația lui Jamie Gumbrell. Oficialul a sugerat că totul s-a petrecut conform regulamentelor. „Faptul că Jamie a fost desemnat bărbat la naștere nu este contestat de nimeni. 

ADVERTISEMENT

„Jamie se identifică acum ca femeie, iar intrarea ei la campionatul mondial a fost determinată în conformitate cu politica noastră, aprobată de membrii noștri în aprilie 2021”, a spus Ian Burridge. De când s-a identificat ca femeie, Jamie Gumbrell a câștigat toate turneele în care a concurat.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care...
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care eleva de 17 ani e atacată, surprins de camerele de supraveghere
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Bomboane cu ciocolată albă și nucă de cocos. Cel mai aspectuos și fin...
Bomboane cu ciocolată albă și nucă de cocos. Cel mai aspectuos și fin desert
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic,...
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic, credința lui e falsă”
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”