News

Un tren de pe ruta București – Craiova a rămas fără frâne, iar macazul s-a rupt. Clipe de groază pentru călători

Zeci de călători au trecut prin clipe cumplite, după ce trenul în care se aflau și care circula pe ruta București-Craiova a rămas fără frâne.
02.06.2021 | 08:53
Un tren de pe ruta Bucuresti  Craiova a ramas fara frane iar macazul sa rupt Clipe de groaza pentru calatori
Tren blocat de crengile unor copaci în Harghita.
ADVERTISEMENT

Zeci de călători au trecut prin clipe de groază. Un tren Regio, care circula pe ruta București-Craiova a rămas fără frâne la puțin timp după ce a plecat din Gara Titu. Acesta s-a oprit singur la 300 de metri de Gara Golești.

40 de persoane au suferit atacuri de panică și au avut nevoie de intervenția medicilor.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Trenul ar fi plecat stricat de la București.

ADVERTISEMENT

Un tren de pe ruta București – Craiova a rămas fără frâne

La scurt timp după ce a plecat din Gara Titu, un tren Regio cu aproximativ 50 de călători, care circula pe ruta București – Craiova a rămas fără frâne. Panica a început în momentul în care mecanicul și-a dat seama că are probleme și l-a strigat pe controlor.

“Vino! Vino! Că am rămas fără frâne!”, i-ar fi strigat mecanicul, potrivit martorilor.

Un alt pasager povestește că mecanicul nu mai găsea frâna de urgență.

“Efectiv nu știa unde e frâna de mână. Ne întreba pe noi unde e frâna de mână. Ca și cum… nu mi se pare normal. Am plasa jumulită, am trecut prin momente de groază”, susține o pasageră, potrivit PRO Tv.

ADVERTISEMENT

“Toată lumea s-a panicat și apoi la ușă nu știu cum un cetățean a tras și a deschis și lumea s-a bulucit toată, să cadă jos. Auzeam foarte bine conversațiile. La un moment dat, conductorului i-a spus controlorului să vină să stea cu el pentru că are o defecțiune pe bord. Și domnul se tot ducea în spate. Trenul era plin de copii veniți de la mare, de persoane adulte, dar și de foarte mulți copii”, spune un alt pasager.

Trenul ar fi fost defect

Cu aproape 300 de metri de Gara Golești garnitura de tren s-a oprit. Pasagerii au coborât și au fost preluați de mai multe ambulanțe. 40 de oameni au suferit atacuri de panică. Călătorii au fost transferați apoi într-un alt tren.

ADVERTISEMENT

Controlorul susține că trenul ar fi fost defect. Mecanicul ar fi sesizat defecțiunea, dar trenul nu a fost schimbat.

“Serviciul Județean de Poliție Transporturi Argeș a fost sesizat cu privire la faptul că un tren de călători care circula pe ruta București-Pitești-Craiova nu ar fi oprit la indicatoarele stop amplasate la intrarea în stația Golești, și a rupt macazul de linie. Trenul nu a deraiat și nu au existat victime. Cei aproape 40 de călători au fost preluați de un alt tren și și-au continuat deplasarea. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de neîndeplinire a îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă”, a declarat Mădălina Epure, Poliția Argeș.

ADVERTISEMENT