Sport

Un „tricolor” vrea să schimbe echipa pentru a nu rata Euro. Cu ce club poartă negocieri

Adrian Rus e nemulțumit de statutul său la Paphos, în Cipru, unde a jucat doar 10 meciuri, numai 7 titular. Turcii de la Karagumruc au intrat pe fir spre a-l recruta pe internaționalul român.
08.01.2024 | 18:08
Un tricolor vrea sa schimbe echipa pentru a nu rata Euro Cu ce club poarta negocieri
Adrian Rus (stânga) vrea o echipă la care să evolueze constant, pentru a nu pierde Euro 2024. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Europeanul din Germania se apropie cu pași repezi, iar pentru unii jucători de pe radarul lui Iordănescu jr. timpul nu mai are răbdare, în sensul că situațiile fragile de la club le periclitează prezența în lotul pentru turneul final.

Adrian Rus ar completa legiunea română din Turcia

Este și cazul lui Adrian Rus, 27 ani, care prinde rar primul „11„ la Paphos, în prima ligă din Cipru, unde a fost împrumutat până în vară de Pisa. Iar „tricolorul” vrea să schimbe echipa pentru a nu rata Euro!

ADVERTISEMENT

Stoperul intenționează să plece de acum din Insula Afroditei și să se mute la o formație la care are șanse să evolueze constant în următoarele 5 luni, decisive pentru Campionatul European

Surse FANATIK arată că s-au demarat deja negocieri cu Karagumruc, antepenultimul loc din prima ligă turcă. Rus ar putea trece astfel sub comanda fostului internațional georgian Șota Arveladze, un nume important la Ajax și Rangers în perioada 1997-2005. Și Sivasspor e o soluție în lucru pentru Adrian.

ADVERTISEMENT

Dacă mutarea se operează, el ar deveni al șaselea jucător român din Turcia, completând lista pe care se mai află Moruțan (Ankaragucu), Cicâldău (Konya), Niță, Maxim și Drăguș (Gaziantep).

Paphos are opțiune de cumpărare a lui Adrian Rus, dar numai cu acordul jucătorului

Situația lui e ceva mai complexă și necesită o înțelegere tripartită. Pisa l-a împrumutat la Paphos până la finalul actualului sezon, cu opțiune de cumpărare din partea ciprioților. Clauza nu poate fi însă activată decât cu acordul fotbalistului, care mai are contract cu italienii încă doi ani și jumătate, scadenț în iunie 2026.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, inclusiv întreruperea împrumutului la jumătatea perioadei și eventuala lui direcționare către Turcia presupune un pact în trei. „E o discuție la care toată lumea trebuie să se pună de acord, și la nivel de proprietate asupra fotbalistului, și în ceea ce privește salariul”, explică sursa FANATIK.

Folosit în două meciuri în campania pentru Euro 2024

Adrian Rus a fost prezent la toate acțiunile „naționalei” din campania pentru Euro 2024, dar a intrat pe teren doar în finalul preliminariilor: 45 de minute la 4-0 cu Andorra, 3 minute la succesul decisiv din deplasare cu Israel, 2-1. În rest, a rămas rezervă (4 meciuri) sau a urcat în tribună.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Rus a intrat într-un con de umbră după plecarea de la MOL Fehervar, unde era om de bază în trupa maghiară. Pisa a achitat un milion de euro pentru a-l recruta în vara lui 2022, dar l-a păstrat un singur sezon, în care l-a folosit doar în 16 partide. A urmat apoi împrumutul la Paphos, înaintea căruia inclusiv CFR Cluj tatonase pista pentru transferul fundașului central.

  • 700.000 de euro e cota lui Adrian Rus pe portalul transfermarkt.com
  • 19 selecții în națională a strâns Rus, care a marcat și un gol pentru „tricolori”
ADVERTISEMENT