News

Un tronson din șoseaua Transalpina, redeschis de miercuri. Când se reia circulația pe Transfăgărășan

Începând de miercuri, 1 iunie, un tronson din șoseaua Transalpina va fi redeschis traficului. În schimb, circulația pe Transfăgărășan nu va fi reluată prea curând.
31.05.2022 | 23:52
Un tronson din soseaua Transalpina redeschis de miercuri Cand se reia circulatia pe Transfagarasan
Autoritățile anunță redeschiderea circulației pe un tronson din Transalpina. Ce se întâmplă pe . Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru cei dornici să circule pe cea mai înaltă șosea din România. De miercuri, o porțiune importantă de pe Transalpina se redeschide circulației.

Autoritățile anunță redeschiderea circulației pe un tronson din Transalpina

Potrivit Poliției Române, începând cu data de 1 iunie, traficul rutier pe DN 67C Transalpina va fi redeschis circulaţiei publice.

ADVERTISEMENT

E vorba de sectorul de drum închis anterior traficului, între Rânca şi Obârşia Lotrului, judeţul Gorj, se precizează pe site-ul instituției.

Autoritățile mai precizează că circulaţia autovehiculelor este închisă pe timpul nopții, în intervalul orar 21:00 – 07:00, pe sectorul de drum DN67C hm 34+800-km. 58+800.

ADVERTISEMENT

Pe sectorul rutier se va circula (permanent) cu limită de viteză de 30 km/h şi restricţie de tonaj de maxim 3,5 tone.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Poliției Române vine și cu o serie de sfaturi pentru șoferii care pornesc la drum în aceste zone:

ADVERTISEMENT

Înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor! Recomandăm conducătorilor auto:

  • să ruleze cu prudență sporită.
  • să crească distanța de siguranță între autovehicule.
  • să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.
ADVERTISEMENT

Transalpina este cunoscută ca fiind cea mai înaltă șosea din România. Drumul are punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Șoseaua face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Transalpina străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba.

Ce se întâmplă pe Transfăgărășan

În ceea ce privește celălalt drum situat la înălțime din țară, Transfăgărășan, aici situația legată de redeschiderea traficului este mai complicată.

Echipaje de deszăpezire din două judeţe lucrează non-stop să îndepărteze troienele din zonă, care au chiar şi peste patru metri înălţime.

Cel mai spectaculos drum din România e încă închis pe câţiva kilometri. Autorităţile speră ca întreg traseul să fie accesibil după jumătatea lunii iunie.

Pe versantul nordic, Transfăgărășanul e deschis până la Bâlea Cascadă. Turiştii care ajung în zonă trebuie să se oprească în drum și să se consoleze cu admiratul peisajului superb.

În prezent, la deszăpezire lucrează drumari din două județe: Sibiu, pe versantul de nord și Argeș, pe sud. Cel mai probabil, șoseaua se va deschide după 15 iunie, scrie Observator News.

ADVERTISEMENT