News

Un vaccin anti-coronavirus ar putea fi lansat până în toamnă. Anunțul unei mari companii farmaceutice

29.04.2020 | 18:25
Un vaccin anticoronavirus ar putea fi lansat pana in toamna Anuntul unei mari companii farmaceutice
ADVERTISEMENT

Un vaccin anti-coronavirus ar putea fi lansat până în toamna acestui an. Anunțul așteptat de tot globul a fost făcut de un un gigant farmaceutic care își desfășoară activitatea în mai multe țări de pe Glob.

Un vaccin anti-coronavirus ar putea fi lansat până în toamnă. Anunțul unei mari companii farmaceutice

O importantă corporație farmaceutică din Statele Unite ale Americii a oferit o rază de speranță populației mondiale și a spus că ar putea avea un vaccin anti-coronavirus scos pe piață până în toamna acestui an.

ADVERTISEMENT

Compania din domeniul produselor medicale, Pfizer, care își desfășoară activitatea în mai multe state, cu aproape 90 de de mii de angajați, a anunțat că stadiul producerii unui vaccin împotriva coronavirusului este aproape de final.

În perioada următoare, vaccinul la care se lucrează în laboratoare urmează să fie supus cercetărilor clinice, iar dacă eficienta și siguranța lui vor fi dovedite, Pfizer transmite ca va fi gata sa-l distribuie.

ADVERTISEMENT

Cei de la Dailymail scriu că Albert Bourla, președintele companiei Pfizer, a afirmat ca utilizarea vaccinului, venit ca situație de urgență, ar putea începe în toamnă. Luna septembrie este cea mai probabilă a fi cea în care se speră să apară în uzul sanitar.

Ce probleme ar putea stopa apariția vaccinului anti-coronavirus

Compania Pfizer anunță că deja are în plan producerea a “sute de milioane de doze până la finalul anului“, mai scrie sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Apariția pe piață și în spitale a vaccinului depinde de rezultatele testelor clinice și de concluziile epidemiologilor. O problemă în dezvoltarea rapida a unui vaccin tine de capacitatea virusului de a suferi mutații.

Cu cât un virus precum COVID-19 ar suferi mai multe mutații, cu atât este mai greu ca un vaccin să fie eficient.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, pe plan mondial, peste 100 de vaccinuri potențiale anti-COVID-19 sunt în curs de dezvoltare de către echipele de biotehnologie și cercetare. Cel puțin cinci dintre acestea se află în teste preliminare la oameni în ceea ce este cunoscut sub numele de studii clinice de faza 1.

ADVERTISEMENT