News

Un vaccin anti-Covid va fi gata la finele anului, însă va dura 10 ani până când populația lumii va fi imunizată. Anunțul cercetătorilor germani

10.07.2020 | 23:23
Un vaccin antiCovid va fi gata la finele anului insa va dura 10 ani pana cand populatia lumii va fi imunizata Anuntul cercetatorilor germani
ADVERTISEMENT

Companiile farmaceutice susțin că vaccinul anti-Covid este aproape gata, însă imunizarea populației poate dura chiar și 10 ani.

Firma germană BioNTech a anunțat că va obține aprobarea, până la finele anului, pentru un vaccin eficient împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, o imunizare eficientă a populației va dura cel puțin 10 ani, dacă acest lucru va fi realizat vreodată.

Un vaccin anti-Covid va fi gata la finele anului, dau asigurări specialiștii germani

Medicul Ugur Sahin crede că e nevoie de cel puțin 10 ani pentru ca populația lumii să obțină imunitatea din cauza modului de răspândire al virusului.

ADVERTISEMENT

Asta, chiar dacă în paralel ar exista mai multe vaccinuri simultan. Între timp, compania germană BioNTech s-a asociat cu gigantul american Pfizer pentru a dezvolta un vaccin.

„Cred că vom termina cu acest virus doar în momentul în care peste 90% din populația lumii va deveni imună, fie prin infecție, fie printr-un vaccin”, a explicat Sahin, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Sahin e convins că BioNTech poate produce sute de milioane de doze, chiar un miliard până la finele anului 2021, mai ales că vaccinul a dat rezultate pozitive la teste timpurii.

Pacienții testați în prima fază a studiului ar fi primit vaccinul, denumit BNT162b1 și au răspuns pozitiv la imunizare. Medicii trebuie acum să stabilească un nivel al dozei pentru vaccin, pentru a începe faza următoare a testării.

ADVERTISEMENT

Singura problemă, ridicată și de alți specialiști în trecut, e reprezentată de eficacitatea vaccinului. Specialiștii sunt convinși că un vaccin ar imuniza persoana maximum 3-6 luni, astfel că ar fi nevoie de un număr extrem de mare de persoane vaccinate în fiecare sezon rece pentru a scăpa pe termen lung de coronavirus.

În condițiile în care mulți oameni nu cred în existența virusului și teoriile conspirației sunt la putere, rămâne de văzut cum vor reuși medicii să vaccineze la scară largă populații întregi care sunt reticente la acest lucru.

ADVERTISEMENT