Sporturi

Un veteran englez de 99 de ani a adunat 14 milioane de euro în lupta anti-coronavirus! Aaron Ramsey: „Uluitor!” Video

17.04.2020 | 13:50
Un veteran englez de 99 de ani a adunat 14 milioane de euro in lupta anticoronavirus Aaron Ramsey Uluitor Video
ADVERTISEMENT

În timpuri speciale totdeauna ies la lumină oameni speciale, fapte speciale. Un astfel de personaj este britanicul Tom Moore, iar ceea ce a reuşit el să facă la vârsta de 99 de ani, de fapt aproape 100, pentru că ziua lui va fi pe 30 aprilie, este emoţionant şi de necrezut.

A luptat în al doilea război mondial

Fost militar în al doilea război mondial, cu gradul de căpitan, Tom Moore a decis că deşi are această vârstă atât de înaintată nu poate sta impasibil să asiste din faţa micului ecran la teribila bătălie pe care o dau medicii şi cadrele sanitare din Regat împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Şi a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru sistemul sanitar, sperând că va reuşi să adune într-un final câteva mii de euro. Însă ceea ce s-a întâmplat a depăşit toate aşteptările.

A strâns din donaţii 14 milioane euro

După cum informează BBC joi seară valoarea sumei rezultată din donaţii a atins incredibila cifră de 14 milioane euro şi banii continuau să vină pe bandă rulalntă.

ADVERTISEMENT

O sumă cu adevărat fantastică, toată urmând a ajunge cât mai repede posibil la cei din linia întâi în bătălia cu pandemia de coronavirus şi care la rândul lor nu au cuvinte pentru acţiunea bătrânului.

A făcut o sută de ture de grădină mergând cu un cadru

Tom Moore a reuşit să sensibilizeze atât de mult opinia publică din Marea Britanie după ce s-a angajat ca în schimbul donaţiilor să facă o sută de ture ale grădinii casei sale mergând cu ajutorul unui cadru.

ADVERTISEMENT

Despre iniţiativa veteranului de război s-a aflat şi în mediile militare şi a fost trimisă garda de onoare de la regimentul Yorkshire, cel pentru care a luptat Tom Moore în urmă cu 80 de ani, pentru salutul militar la finalul celei de-a 100-a ture.

L-a felicitat şi primul ministru Boris Johnson

Însuşi prim ministrul Boris Johnson, de pe patul de spital, unde a fost trimis de pandemie, i-a tranmis toată admiraţia sa atât pentru suma uriaşă strânsă, cât şi pentru ambiţia de a-şi onora angajamentul.

ADVERTISEMENT

Iar fotbalistul lui Juventus, internaţionalul galez Aaron Ramsey, a scris pe Twitter: “O poveste cu adevărat incredibilă. Uluitor! Bine făcut capitane Moore! 12 milioane de lire sterline strânse (14 milioane euro) şi încă nu e gata”

 

ADVERTISEMENT