Sporturi

Un veteran englez de 99 de ani a adunat 14 milioane de euro în lupta anti-coronavirus! Aaron Ramsey: „Uluitor!” Video

17.04.2020 | 13:50
Un veteran englez de 99 de ani a adunat 14 milioane de euro în lupta anti-coronavirus! Aaron Ramsey: „Uluitor!” Video
Un veteran englez de 99 de ani a adunat 14 milioane de euro în lupta anti-coronavirus! Aaron Ramsey: „Uluitor!” Video. Foto: Gazzetta dello Sport.it
ADVERTISEMENT

În timpuri speciale totdeauna ies la lumină oameni speciale, fapte speciale. Un astfel de personaj este britanicul Tom Moore, iar ceea ce a reuşit el să facă la vârsta de 99 de ani, de fapt aproape 100, pentru că ziua lui va fi pe 30 aprilie, este emoţionant şi de necrezut.

A luptat în al doilea război mondial

Fost militar în al doilea război mondial, cu gradul de căpitan, Tom Moore a decis că deşi are această vârstă atât de înaintată nu poate sta impasibil să asiste din faţa micului ecran la teribila bătălie pe care o dau medicii şi cadrele sanitare din Regat împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Şi a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru sistemul sanitar, sperând că va reuşi să adune într-un final câteva mii de euro. Însă ceea ce s-a întâmplat a depăşit toate aşteptările.

A strâns din donaţii 14 milioane euro

După cum informează BBC joi seară valoarea sumei rezultată din donaţii a atins incredibila cifră de 14 milioane euro şi banii continuau să vină pe bandă rulalntă.

ADVERTISEMENT

O sumă cu adevărat fantastică, toată urmând a ajunge cât mai repede posibil la cei din linia întâi în bătălia cu pandemia de coronavirus şi care la rândul lor nu au cuvinte pentru acţiunea bătrânului.

A făcut o sută de ture de grădină mergând cu un cadru

Tom Moore a reuşit să sensibilizeze atât de mult opinia publică din Marea Britanie după ce s-a angajat ca în schimbul donaţiilor să facă o sută de ture ale grădinii casei sale mergând cu ajutorul unui cadru.

Despre iniţiativa veteranului de război s-a aflat şi în mediile militare şi a fost trimisă garda de onoare de la regimentul Yorkshire, cel pentru care a luptat Tom Moore în urmă cu 80 de ani, pentru salutul militar la finalul celei de-a 100-a ture.

ADVERTISEMENT

L-a felicitat şi primul ministru Boris Johnson

Însuşi prim ministrul Boris Johnson, de pe patul de spital, unde a fost trimis de pandemie, i-a tranmis toată admiraţia sa atât pentru suma uriaşă strânsă, cât şi pentru ambiţia de a-şi onora angajamentul.

Iar fotbalistul lui Juventus, internaţionalul galez Aaron Ramsey, a scris pe Twitter: “O poveste cu adevărat incredibilă. Uluitor! Bine făcut capitane Moore! 12 milioane de lire sterline strânse (14 milioane euro) şi încă nu e gata”

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri