Sport

Pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris a produs 31 de accidentați grav!

Pregătirea Jocurilor Olimpice a adus un bilanț trist, unde 31 de persoane au fost grav accidentate prin prestarea activităților lucrative pentru pregătirea competiției.
26.04.2024 | 06:30
Pregatirea Jocurilor Olimpice de la Paris a produs 31 de accidentati grav
Șantierele de la Jocurile Olimpice au produs 31 de accidente grave / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Franța anunță un bilanț trist cu privire la câte persoane au fost accidentare grav în pregătirea Jocurilor Olimpice. Vestea sosește ca o confirmare că pregătirea competițiilor mari produce victime, asemenea Cupei Mondiale 2022 din Qatar.

Jocurile Olimpice produc victime

Întâlnirea conducerii organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Paris a adus un bilanț neașteptat. Tony Estanguet, șeful organizației, Nicolas Ferrand, directorul general al Solideo și alți doi copreședinți ai Comitetului Olimpic au confirmat datele. Sportivii sunt în alertă, care încă luptă pentru calificare, printre care și Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Carta socială definește că organizatorii au angajament social privindu-i pe angajații de pe șantierele olimpice. Principalul scop al normelor existente este de a limita numărul de accidente grave pe șantierele de lucru. Franța stă cel mai rău pe plan european, care are o medie de două decese pe zi pe șantiere.

Nicolas Ferrand a declarat că organizatorii și-au propus încă de la prima întâlnire să nu existe niciun accident mortal. Până la acest moment n-au existat astfel de evenimente, dar 31 de lucrători au fost grav accidentați.

ADVERTISEMENT

“Este un cuvânt înfricoşător, iar oamenii se uitau la mine ca şi cum aş fi venit dezbrăcat. A explica faptul că un şantier poate fi predispus la accidente este un tabu în industria construcţiilor. Aşa că am stabilit că acesta este un obiectiv comun. Şi l-am atins: pe şantierele Solideo nu a existat niciun accident mortal”, a spus Nicolas Ferrand.

Cei 31 de răniți grav fac parte dintr-un total de 181 de persoane care au fost accidentate pe perioada lucrărilor. Însă, cifrele actuale sunt mult mai pozitive, comparativ cu cele așteptate inițial, care ajungeau la 800 de răniți. Jocurile Olimpice se vor desfășura în vară, iar România deja și-a desemnat postul care va transmite live.

ADVERTISEMENT

Cupa Mondială 2022 din Qatar, un mormânt la propriu

Cupa Mondială din Qatar, pe lângă frumusețea ei și a stadioanelor construite, a adus controverse mari. Peste 6500 de muncitori ar fi murit pe șantierele din statul aflat în Peninsula Arabă.

În principal, forța de muncă era compusă din migranți din statele mai puțin dezvoltate ale Asiei de Sud-Est. Controversele au fost foarte dure, întrucât numărul este mult prea mare și se datorează căldurii și normelor de siguranță slabe.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este trist, într-un total de zece ani de lucru, aproximativ 3650 de zile de muncă propriu-zisă, zilnic au murit 1,78 muncitori pe șantiere. Statistica a depășit orice așteptare, iar drepturile omului au fost încălcate extrem, fiind nevoie de intervenția altor guverne, unde migranții erau rezidenți.

ADVERTISEMENT