News

Un ziar din 1924 a prezis cum va arăta anul 2024. Lucrurile care s-au adeverit în prezent

În 1924, un ziar a prezis cum va arăta viața oamenilor în anul 2024. La un secol distanță, multe dintre lucruri s-au adeverit.
28.01.2024 | 21:27
Un ziar din 1924 a prezis cum va arata anul 2024 Lucrurile care sau adeverit in prezent
Un ziar a prezis în 1924 cum va arăta viața în 2024. Predicțiile care s-au adeverit perfect. Sursa foto: Wikipedia / Historic UK / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un ziar apărut în 1924 a prezis cum va arăta viața oamenilor în anul 2024. Au fost făcute mai multe predicții. Unele au fost departe de adevăr, însă altele s-au dovedit a fi extrem de precise, conform Metro.

Un ziar a prezis în 1924 cum va arăta viața în 2024. Predicțiile care s-au adeverit perfect

Paul Fairie, un cercetător de la Universitatea din Calgary, a făcut mai multe cercetări amănunțite în ziarele vechi. Acesta lucrează la o viitoare carte și a avut nevoie de un studiu al publicațiilor de la începutul secolului XX.

ADVERTISEMENT

În urma acestei cercetări, Fairie a făcut o serie de descoperiri care i-au atras atenția. Într-un ziar apărut în urmă cu exact 100 de ani, cercetătorul a găsit mai multe predicții făcute de jurnaliștii vremii. A decis să le împărtășească cu urmăritorii săi de pe platforma X (fostul Twitter).

Cum era de așteptat, foarte multe dintre articole conțineau predicții care sunt departe de realitate. Există însă și o serie de previziuni care, dacă le comparăm cu realitatea din prezent, vedem că s-au adeverit. Iată câteva dintre ele:

ADVERTISEMENT

Mașini care vor circula pe șosele de mare viteză prin centrul orașului

Referitor la mașini, presa din urmă cu 100 de ani a anticipat perfect o înmulțire dramatică a acestora. În plus, s-a mai scris că vehiculele se vor deplasa pe șosele de mare viteză. Într-adevăr, în prezent există foarte multe autostrăzi.

În ceea ce privește speranța de viață, s-a scris în 1934 că ”Oamenii vor trăi cel puțin 100 de ani”. Deși încă nu am atins această marcă, descoperirile din medicină au făcut progrese semnificative în această direcție.

ADVERTISEMENT

Predicție privind clădirile: ”Vom urca 100 de etaje în aer”

O altă predicție se referea la clădirile din prezent, despre care se scria că vor avea 100 de etaje înălțime. ”Vom urca 100 de etaje în aer”.  Dacă ne uităm în prezent, vedem că există mulți astfel ”zgârie-nori” foarte înalți. Peste 20 de clădiri din întreaga lume ating sau depășesc această înălțime.

S-a mai prezis că avioanele vor avea o viteză incredibilă. Și acest lucru s-a adeverit perfect. Avioanele din zilele noastre ating viteze de neimaginat pentru cineva care a trăit acum 100 de ani.

ADVERTISEMENT

Câteva predicții extrem de departe de adevăr:

  • caii vor dispărea în 2024
  • cinematograful va contribui la instaurarea păcii mondiale
  • vor apărea paturi care vor trezi copiii dimineața, în locul alarmelor
  • oamenii vor efectua foarte ușor călătorii pe alte planete
ADVERTISEMENT