Sport

Unai Emery, ultima variantă de antrenor pentru Newcastle. Când se va face anunțul oficial

La doi ani de la plecarea de la Arsenal, antrenorul Unai Emery este aproape de o revenire în Premier League, fiind dorit de Newcastle.
01.11.2021 | 23:44
Unai Emery ultima varianta de antrenor pentru Newcastle Cand se va face anuntul oficial
La doi ani de la plecarea de la Arsenal, antrenorul Unai Emery este aproape de o revenire în Premier League, fiind dorit de Newcastle. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Clubul din nordul Angliei a fost preluat la începutul lunii de prințului moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, pentru peste 350 de milioane de euro.

Noul patron a decis îndepărtarea lui Steve Bruce și acum este în căutarea unui nou manager care să scoată echipa din subsolul clasamentului.

ADVERTISEMENT

Newcastle îl vrea antrenor pe Unai Emery

Pe lista conducătorilor de la Newcastle au fost multe nume mari de antrenori, dar au primit refuzuri pe bandă rulantă și așa s-a ajuns la varianta Unai Emery, câștigător sezonul precedent de Europa League cu Villarreal.

Conform publicației Mirror, tehnicianul spaniol care peste două zile va împlini 50 de ani a primit un aviz favorabil din partea întregii conduceri a clubului și ar putea să fie anunțat oficial în această săptămână.

ADVERTISEMENT

Oficialii lui Newcastle își doresc să încheie ”telenovela” urmașului lui Steve Bruce până la meciul de sâmbătă de pe terenul lui Brighton, din etapa a 11-a a Premier League, ultima înainte de pauza competițională datorată echipelor naționale.

Emery, omul-record în Europa League

Planul este ca viitorul manager să nu stea pe banca tehnică la întâlnirea cu Brighton, dar acesta să-și înceapă munca imediat după și să aibă la dispoziție două săptămâni de pregătire înaintea debutului.

ADVERTISEMENT

Pe lista celor de la Newcastle se mai află Paulo Fonseca, Roberto Martinez, Lucien Favre și Eddie Howe, dar aceștia nu ar avea parte de susținere totală din partea conducerii, așa cum se întâmplă cu Emery.

Tehnicianul spaniol a stat timp de 19 luni pe banca tehnică a celor de la Arsenal Londra, timp în care a ajuns în finala Europa League. Emery are în palmares patru trofee Europa League (trei cu Sevilla și unul cu Villarreal) din cinci finale jucate.

ADVERTISEMENT

Se anunță o campanie de transferuri impresionantă

Newcastle United este pe penultimul loc în Premier League după disputarea a 10 etape, cu doar patru puncte acumulate și fără victorie. Leeds, prima formație aflată deasupra liniei are 10 puncte.

Presa engleză a dezvăluit că unul dintre managerii doriți de conducătorii ”coțofenelor” a fost Brendan Rodgers, dat tehnicianul celor de la Leicester City ar fi refuzat din start oferta considerând că proiectul de acolo nu este unul de anvergură.

Fondul de investiţii din Arabia Saudită a primit o primă veste bună după ce a achiziţionat-o pe Newcastle United. În iarnă, datorită managementului lui Mike Ashley, arabii vor putea cheltui 200.000.000 de lire sterline pe noi jucători, fără să încalce fair-play-ul financiar.

ADVERTISEMENT