Life

Unde au ajuns românii să-și cumpere case. Prețurile nu sunt mici deloc

Locul care i-a atras ca un magnet pe românii dornici să devină proprietari. Aici, apartamentele și casele se dau ca pâinea caldă.
16.02.2024 | 22:19
Unde au ajuns romanii sasi cumpere case Preturile nu sunt mici deloc
Cât sunt românii dispuși să plătească pentru apartamentele din Dubai. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Românii sunt din ce în ce mai dispuși să investească în domeniul imobiliar. În ultima vreme, prețurile imobilelor din Capitală i-a cam speriat pe mulți. Însă, cum românii găsesc mereu câte o variantă, se pare că deja s-au îndreptat spre un alt loc unde pot deveni proprietari.

Tărâmul luxului și al opulenței, din ce în ce mai atractiv pentru români

Domeniul imobiliar a fost și va rămâne mereu o variantă bună pentru cei care vor să investească bani. Imobilele generează un venit pasiv, astfel că prea puține sunt cazurile în care cineva regretă o astfel de investiție.

ADVERTISEMENT

În ultima vreme, însă, românii nu mai sunt foarte entuziasmați să cumpere locuințe în țară. În Capitală, de exemplu, prețurile au crescut, iar asta i-a cam speriat pe cei care visau să devină, la un moment dat, proprietari. Dar, asta nu înseamnă că nu există o variantă mult mai avantajoasă pentru ei.

De mai bine de trei ani, românii au început să cumpere proprietăți în Dubai. Piața imobiliară din Dubai a fost intens promovată la noi în țară, iar cumpărătorii nu au întârziat să apară.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor furnizate de o agenție imobiliară din Dubai, în ultimii trei ani, s-a înregistrat o creștere cu 35% a cererii de locuințe în tărâmul luxului și al opulenței.

Cine își permite să investească în imobilele din Dubai

Ceea ce este cu adevărat surprinzător este faptul că românii nu își doresc doar locuințe. Mai nou, au început să caute și spații pentru a pune pe picioare diverse afaceri. Sunt la mare căutare clinicile medicale sau saloanele.

ADVERTISEMENT

”Românii și-au diversificat căutările și acum numeroase cereri vin și pe zona spațiilor destinate clinicilor medicale sau zonelor comerciale, dovadă că românii investitori nu caută doar relaxare în această zonă, ci vizează să facă și business”, a declarat CEO-ul unei agenții imobiliare din Dubai, potrivit romanialibera.ro.

Faptul că din ce în ce mai mulți români se îndreaptă către piața imobiliară din Dubai vine la pachet și cu anumite dezavantaje. Specialiștii trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe toți să fie foarte atenți, mai ales că la mijloc este vorba de mulți bani.

ADVERTISEMENT

Odată cu acest val de cereri de locuințe în Dubai, au apărut fel de fel de firme care promit că îi ajută pe români. Cu toții speră la un proces birocratic simplificat, așa că, de multe ori, riscă să cadă în anumite capcane.

Cei care aleg să investească în Dubai sunt, în mare parte, oamenii de afaceri sau dezvoltatori din România. Ei sunt cei care pun în joc sume cu șase zerouri, fără să regrete o secundă alegerea făcută.

Dubaiul este un loc pentru oricine, așa că aici se pot muta și cei care au bugete mai reduse. În ultima vreme, foarte multe persoane cu un job remote s-au orientat către Dubai. Potrivit studiilor, acestea sunt dispuse să ofere maxim 130.000 de euro pentru o locuință.

ADVERTISEMENT
Tags: