Life

Unde găsești cel mai ieftin apartament din București de închiriat. Zona nu e deloc una rea și are și metrou

Unde găsești cel mai ieftin apartament din București de închiriat? Prețurile au explodat, iar proprietarii au început să ceară sume fabuloase.
15.06.2023 | 10:22
Unde gasesti cel mai ieftin apartament din Bucuresti de inchiriat Zona nu e deloc una rea si are si metrou
Unde găsești cel mai ieftin apartament din București de închiriat. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde găsești cel mai ieftin apartament din București de închiriat? În ultimii ani prețurile pentru un apartament sau o garsonieră de închiriat au ajuns la sume consistente. În unele zone din București plătești chiar și peste 900 de euro pentru o locuință.

Unde găsești cel mai ieftin apartament din București de închiriat

Odată cu inflația, au fost majorate și prețurile pentru locuințele de vânzare ori de închiriat. Sunt familii care ajung să plătească sute de euro lunar pentru a avea unde să locuiască. De asemenea, studenții care vor să stea într-o garsonieră trebuie să pregătească și ei peste 200 de euro.

ADVERTISEMENT

Și totuși unde găsești cel mai ieftin apartament din București? Există numeroase zone din care poți alege. Dacă ai un buget ceva mai mic există soluții. Iar zonele sunt cât se poate de bune, metroul fiind în apropiere.

O garsonieră în zona Constantin Brâncoveanu spre exemplu se închiriază cu 227 de euro. Acesta ar fi cel mai mic preț din București la momentul actual, iar metroul este și el în apropiere, arată o analiză realizată de un site de imobiliare.

ADVERTISEMENT

Unde mai găsești un apartament ieftin în București? Alte zone accesibile la preț sunt Berceni și Ghencea. O garsonieră în Berceni se închiriază cu prețuri de până la 292 de euro. De cealaltă parte, în Ghencea prețul este de 280 de euro, mai scump decât la Constantin Brâncoveanu.

Dincolo de garsoniere, o familie mai mare are nevoie de un apartament generos. Iar în aceleași zone se găsesc prețuri accesibile. Cel mai ieftin apartament în București cu trei camere se găsește în tot în zona Constantin Brâncoveanu, dar și în zona Giurgiului.

ADVERTISEMENT

Prețurile variază între 394 de euro pe lună și chiar și 385, arată studiul realizat de agenția imobiliară. Prețuri accesibile mai sunt și în Pantelimon și Fundeni. Aici cel mai ieftin apartament costă în jur de 440 de euro pe lună.

Cele mai scumpe zone de închiriat din București

Acum că am aflat und găsești cel mai ieftin apartament din București, trecem la prețurile cele mai piperate. Probabil știi deja că nordul Capitalei este o zonă în care prețurile sunt duble, ori chiar triple față de alte locații.

ADVERTISEMENT

În Pipera spre exemplu, o garsonieră se închiriază chiar și cu 425 de euro pe lună. De asemenea, în zona Aviației, o garsonieră se închiriază cu 400 de euro, iar același preț este valabil și pentru cartierul Floreasca.

Prețul apartamentelor este unul cu mult mai mare. Potrivit imobiliare.net, un apartament cu trei camere în zona Herăstrău se închiriază cu 1.046 de euro pe lună. În zona Floreasca un astfel de apartament ajunge la 966 de euro pe lună, iar în zona Aviatorilor pe la 944 de euro.

Un apartament cu două camere în zonele de mai sus în schimb depășește 600 de euro. Sursa citată arată că în general, în carierele Herăstrău și Primăverii, chiriile medii se încadrează între 600 și chiar și peste 660 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: