Life

Unde pot dispărea șosetele când le punem în mașina de spălat. Locuri în care ar trebui să le cauți

Unde pot dispărea șosetele când le introducem în mașina de spălat. Locuri la care nu te-ai fi așteptat și unde ar fi trebuit să cauți.
17.11.2023 | 11:49
Unde pot disparea sosetele cand le punem in masina de spalat Locuri in care ar trebui sa le cauti
Unde găsim șosetele pierdute în mașina de spălat. Sursa foto: emako.ro
ADVERTISEMENT

Dispariția șosetelor din mașina de spălat este un mister cu care se confruntă multe persoane. După ce știu că le-au introdus în aparatul electrocasnic pentru a fi curățate, mare le este mirarea la final când…nu le mai găsesc. Iată unde le pot căuta.

Unde dispar șosetele din mașina de spălat

Șosetele sunt articolele vestimentare pe care le spălăm frecvent. Este nevoie de o igienă corespunzătoare a lor, deoarece ne asigurăm în același timp igiena picioarelor noastre și a încălțămintei. Acum, în sezonul rece le purtăm mai mult, drept urmare le vom băga mai des în mașina de spălat.

ADVERTISEMENT

După ce mașina de spălat a încheiat procesul de curățare a produselor noastre, ni s-a întâmplat cu siguranță multora dintre noi să mai dăm doar peste o șosetă sau chiar să nu o mai vedem deloc. Încercăm chiar să ne uităm încă o dată în interiorul dispozitivului și…nimic.

Nu este de mirare de ce unele persoane cumpără plase de protecție pentru șosete sau cârlige pentru a nu se mai pierde atunci când sunt spălate. Însă, nici acestea nu pot fi eficiente. Plasa se poate rupe în timpul spălării, la fel și cârligele.

ADVERTISEMENT

Ceea ce unele persoane nu știu este faptul că șosetele pot sta ascunse în alte haine. Drept urmare, ai face bine să le întorci pe față sau pe dos, căci ai putea găsi în ele șosete. Totodată, asigură-te că ai introdus ambele șosete în mașina de spălat.

Șosetele pot ieși din tamburul mașinii de spălat

O altă explicație este faptul că șosetele pot ieși din tamburul mașinii de spălat, dacă acesta nu funcționează foarte bine și așa pot ajunge și în alte părți ale mașinii. Totodată, șosetele nu este exclus să se ”blocheze” în tamburul dispozitivului.

ADVERTISEMENT

Verifică zona de filtru, căci în nenumărate situații șosetele ajung aici. Dacă te pricepi de unul singur sau dacă nu, apelează la un specialist, și deschide spațiul respectiv, unde ai putea avea mare surpriză să dai peste mai multe șosete.

Pe lângă toate acestea, află că este indicat și să pui mai multe haine la spălat, odată cu șosetele, fiindcă acestea se pot pierde doar printre ele, și nu și în alte locuri din aparatul electrocasnic. Mai multe straturi de haine sunt ca o formă de protecție.

ADVERTISEMENT

De altfel, șosetele se pot spăla și manual, căci în acest mod te asiguri 100% că nu le mai pierzi. Nu le amesteca cu alte articole vestimentare și lasă-le bine la înmuiat înainte de a începe să le speli. Vei vedea apoi că murdăria se va îndepărta foarte ușor.

ADVERTISEMENT
Tags: