Life

Unde să nu pui frigiderul. Greșeala care îți încarcă factura la curent

Unde nu trebuie să pui niciodată frigiderul. Greșeala care ți-ar putea încărca factura la curent. Locurile pe care trebuie să le eviți.
13.04.2023 | 18:09
Unde sa nu pui frigiderul Greseala care iti incarca factura la curent
Unde să nu pui frigiderul. Sursa foto: Pexels/Max Rahubovskiy
ADVERTISEMENT

Nu mulți știu că frigiderul nu trebuie pus în orice loc, altfel riști să plătești factura mai mare la curent. Acest electrocasnic are nevoie de ventilație pentru a funcționa așa cum trebuie.

Unde nu trebuie să pui frigiderul dacă nu vrei ca factura a curent să fie mai mare

Există multe greșeli pe care le putem face fără să ne dăm seama, atunci când vine vorba despre electrocasnice. În cazul în care frigiderul nu are suficient spațiu pentru a avea ventilația potrivită, atunci eficiența energetică poate scădea.

ADVERTISEMENT

“Dacă frigiderul dvs. nu are ventilația potrivită sau nu are spațiu în jurul său, atunci acest lucru poate duce la scăderea eficienței energetice cu până la 15%.”, au explicat experții de la Repairaid, potrivit The Sun.

Principala sarcină a unui frigider este aceea de a rămâne rece, păstrând alimentele în așa fel încât acestea să nu se strice. Dacă aparatul nu are suficient spațiu de ventilație, atunci efortul depus pentru a rămâne rece este mai mare. Aparatele de refrigerare au nevoie de ventilație pentru a funcționa corespunzător.

ADVERTISEMENT

Dacă nu are un flux de aer constant, atunci aparatul nu va putea regla corect temperaturile din interior și nu va funcționa cum trebuie. Astfel, pentru a se menține rece, frigiderul trebuie să utilizeze mai multă energie. Acest lucru se va resimți și în factură.

Potrivit unui studiu realizat de Cambridge Energy, amplasarea unui frigider-congelator într-o zonă răcoroasă și ventilată înseamnă că aparatul consumă cu aproximativ 216 kWh mai puțină energie într-un an, ceea ce înseamnă și o factură mai mică cu 60 de lire (aproximativ 337 de lei).

ADVERTISEMENT

În plus, Uswitch a sugerat ca frigiderul să fie ținut departe de aragaz, dacă este posibil. Ar fi bine ca aparatul să nu fie expus la lumina directă a soarelui. Orice lucru care va încălzi frigiderul va face ca acesta să depună mai mult efort pentru a răci.

Mai mult, o ventilație care nu e corespunzătoare poate face ca frigiderul să nu mai funcționeze deloc. Repararea sau înlocuirea acestuia va fi foarte costisitoare.

ADVERTISEMENT

Locurile potrivite pentru amplasarea frigiderului

Frigiderul are nevoie ca are rece să intre în partea de jos, iar aerul cald să iasă prin partea de sus. Este foarte important să elimini orice lucru depozitat deasupra aparatului pentru ca aerul cald să nu rămână blocat.

Totodată, trebuie să te asiguri că nimic nu e depozitat în jurul frigiderului tău, în partea de jos, pentru ca aerul rece să ajungă la el așa cum trebuie. E bine să eviți să depozitezi frigiderul într-o cameră fără ferestre sau uși, deoarece aparatul va fi departe de aerul proaspăt.

Cel mai bine e să amplasezi frigiderul în locul din bucătărie care este cel mai răcoros. Asigură-te că există un spațiu de cel puțin 10 cm între partea din spate aparatului și perete. Frigiderul trebuie să stea departe și de aragaz sau alte aparate care generează căldură.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”