Life

Unde să nu pui frigiderul. Greșeala care îți încarcă factura la curent

Unde nu trebuie să pui niciodată frigiderul. Greșeala care ți-ar putea încărca factura la curent. Locurile pe care trebuie să le eviți.
13.04.2023 | 18:09
Unde sa nu pui frigiderul Greseala care iti incarca factura la curent
Unde să nu pui frigiderul. Sursa foto: Pexels/Max Rahubovskiy
ADVERTISEMENT

Nu mulți știu că frigiderul nu trebuie pus în orice loc, altfel riști să plătești factura mai mare la curent. Acest electrocasnic are nevoie de ventilație pentru a funcționa așa cum trebuie.

Unde nu trebuie să pui frigiderul dacă nu vrei ca factura a curent să fie mai mare

Există multe greșeli pe care le putem face fără să ne dăm seama, atunci când vine vorba despre electrocasnice. În cazul în care frigiderul nu are suficient spațiu pentru a avea ventilația potrivită, atunci eficiența energetică poate scădea.

ADVERTISEMENT

“Dacă frigiderul dvs. nu are ventilația potrivită sau nu are spațiu în jurul său, atunci acest lucru poate duce la scăderea eficienței energetice cu până la 15%.”, au explicat experții de la Repairaid, potrivit The Sun.

Principala sarcină a unui frigider este aceea de a rămâne rece, păstrând alimentele în așa fel încât acestea să nu se strice. Dacă aparatul nu are suficient spațiu de ventilație, atunci efortul depus pentru a rămâne rece este mai mare. Aparatele de refrigerare au nevoie de ventilație pentru a funcționa corespunzător.

ADVERTISEMENT

Dacă nu are un flux de aer constant, atunci aparatul nu va putea regla corect temperaturile din interior și nu va funcționa cum trebuie. Astfel, pentru a se menține rece, frigiderul trebuie să utilizeze mai multă energie. Acest lucru se va resimți și în factură.

Potrivit unui studiu realizat de Cambridge Energy, amplasarea unui frigider-congelator într-o zonă răcoroasă și ventilată înseamnă că aparatul consumă cu aproximativ 216 kWh mai puțină energie într-un an, ceea ce înseamnă și o factură mai mică cu 60 de lire (aproximativ 337 de lei).

ADVERTISEMENT

În plus, Uswitch a sugerat ca frigiderul să fie ținut departe de aragaz, dacă este posibil. Ar fi bine ca aparatul să nu fie expus la lumina directă a soarelui. Orice lucru care va încălzi frigiderul va face ca acesta să depună mai mult efort pentru a răci.

Mai mult, o ventilație care nu e corespunzătoare poate face ca frigiderul să nu mai funcționeze deloc. Repararea sau înlocuirea acestuia va fi foarte costisitoare.

ADVERTISEMENT

Locurile potrivite pentru amplasarea frigiderului

Frigiderul are nevoie ca are rece să intre în partea de jos, iar aerul cald să iasă prin partea de sus. Este foarte important să elimini orice lucru depozitat deasupra aparatului pentru ca aerul cald să nu rămână blocat.

Totodată, trebuie să te asiguri că nimic nu e depozitat în jurul frigiderului tău, în partea de jos, pentru ca aerul rece să ajungă la el așa cum trebuie. E bine să eviți să depozitezi frigiderul într-o cameră fără ferestre sau uși, deoarece aparatul va fi departe de aerul proaspăt.

Cel mai bine e să amplasezi frigiderul în locul din bucătărie care este cel mai răcoros. Asigură-te că există un spațiu de cel puțin 10 cm între partea din spate aparatului și perete. Frigiderul trebuie să stea departe și de aragaz sau alte aparate care generează căldură.

ADVERTISEMENT