Life

Unde se află râul roșu ca sângele. Motivul pentru care apa are o culoare neobișnuită – Video

Unde se află râul roșu ca sângele. Care este motivul pentru care apa are o culoare neobișnuită și arată în acest fel.
08.05.2023 | 16:47
Unde se afla raul rosu ca sangele Motivul pentru care apa are o culoare neobisnuita  Video
Unde se află râul roșu ca sângele. Foto Colaj Fanatik / Youtube
ADVERTISEMENT

Unde se află râul roșu ca sângele. Motivul pentru care apa are o culoare neobișnuită. Palquella Pucamayu este numele acestuia și a devenit o atracție turistică.

Unde se află râul roșu ca sângele. De ce se face acesta așa

Râul care se face roșu ca sângele este în Peru, în munții Vilcanota. An de an aceasta atrage turiștii pentru a vedea apa care devine roșie ca sângele.

ADVERTISEMENT

Apa care devine roșie ca sângele este rezultatul unui fenomen natural ce este unic în toată lumea. Tocmai de aceea lumea se înghesuie să vină aici.

Râul este lângă celebrul Munte Curcubeu Palcoyo și este situat la circa 100 de kilometri de orașul Cusco. Acesta are apele roșii ca sângele pe o distanță de circa cinci kilometri.

ADVERTISEMENT

Apoi râul se întrepătrunde cu alte ape și culoarea lui se diluează semnificativ astfel că nu mai este nimic impresionant de văzut.

Sezonul ploios este cel mai bun pentru a vedea apa roșie, doar că acesta nu este cel mai bun pentru drumeții. Dar dacă vrei să vezi apa roșie atunci trebuie să faci acest sacrificiu. Sezonul ploios ține din decembrie până în aprilie așa că vizitatorii au timp pentru a vedea apa roșie ca sângele a acestui râu.

ADVERTISEMENT

De ce este apa râului roșie, de fapt

În spatele culorii apei este și o explicație științifică perfect validă. În timpul sezonului ploios, în apa râului ajung cantități mari de sol bogat în oxid de fier, din munți. Acesta colorează apa în roșu, conform Oddity Central.

Când plouă, rocile sunt spălate de ploaie și apa ajunge tot în râu. Fiind bogate în minerale, ele ajung să coloreze apa, de la un roz mai fad până la roșu aprins, în funcție de cât de mult plouă.

ADVERTISEMENT

Există chiar zvonuri că acest râu cu apa de culoarea sângelui nici măcar nu ar fi real. Unii cred că pozele sunt editate și că obiectivul turistic nici nu există în realitate. Nimic mai fals, căci râul cu apa roșie ca sângele uimește turiști de zeci de ani!

ADVERTISEMENT