Life

Unde se întâlneau pe ascuns Nadia Comăneci și Ion Dolănescu. Aveau un loc al lor, neștiut de nimeni

25.07.2020 | 18:49
Unde se intalneau pe ascuns Nadia Comaneci si Ion Dolanescu Aveau un loc al lor nestiut de nimeni
Nadia Comăneci și Ion Dolănescu au trăit o frumoasă poveste de dragoste. Sursa foto: verdict.ro
ADVERTISEMENT

Deși au trecut mai bine de trei decenii de când s-au cunoscut și s-au iubit în mare secret, povestea lor continuă să-i atragă pe curioși mai ceva ca un magnet. În ciuda diferenței de vârstă, Nadia Comăneci și Ion Dolănescu formau unul dintre cele mai galonate cupluri ale anilor ‘80 și umblă vorba prin târg că erau gata să își unească destinele.

Da, ați auzit bine. De dragul Zeiței de la Montreal, regretatul interpret de muzică populară ar fi mers chiar și la altar. Totul a început pe când fosta gimnastă era o tânără de doar 25 de ani și s-a îndrăgostit lulea de Dolănescu, un bărbat matur, chipeș și râvnit de toate frumusețile acelor vremuri.

ADVERTISEMENT

Relația a durat aproape patru ani, timp în care au făcut eforturi uriașe pentru a păstra aparențele într-un regim comunist nemilos și extrem de riguros. De fiecare dată când își doreau să fie singuri, mergeau undeva lângă Focșani, într-un loc știut doar de ei și câteva persoane foarte apropiate. Acolo locuia un fin al solistului care îi găzduia în mare secret.

Totul despre idila dintre Nadia Comăneci și Ion Dolănescu

S-au iubit enorm, în ciuda diferenței de vârstă. Nadia era nelipsită de la petrecerile lui. Când voiau să fie doar ei doi, plecau la Garoafa. Acolo era cuibușorul lor de nebunii. Doar noi știam unde se duceau. Ce petreceri de pomină se țineau acolo...”, a dezvăluit un apropiat al Nadiei Comăneci pentru click.ro.

ADVERTISEMENT

Relația s-a destrămat în momentul în care a decis să plece în America, sătulă de strictețea regimului comunist și de avansurile lui Nicu Ceaușescu. Au rămas, însă, prieteni buni și chiar s-au revăzut odată cu întoarcerea acesteia de peste ocean.

Ion Dolănescu a încetat din viaţă pe 19 martie 2009, la vârsta de 65 de ani, în urma unui stop cardio-respirator suferit în locuința sa din Capitală. Deși echipajul medical a încercat timp de mai bine de o oră să-l resusciteze, era deja prea târziu pentru marele interpret de muzică populară.

ADVERTISEMENT

Nadia Comăneci s-a căsătorit cu Bart Conner și are o familie fericită

Nadia Elena Comăneci (57 de ani) este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică (Monreal, 1976) şi cinci medalii olimpice de aur și a obținut un loc binemeritat în topul celor mai bune sportive ale secolului XX.

În noaptea de 27-28 noiembrie 1989, a trecut ilegal granița româno-maghiară și a solicitat azil politic guvernului Statelor Unite ale Americii, unde trăiește și acum. După despărțirea de Ion Dolănescu, Zeița de la Montreal și-a regăsit fericirea în brațele lui Bart Conner, bărbatul cu care s-a căsătorit în 1996. Cei doi au și un băiat, pe Dylan Paul, acum în vârstă de 12 ani.

ADVERTISEMENT