Sport

Unde se joacă meciul dintre Kosovo și Israel. Decizie de ultimă oră cu privire la accesul spectatorilor

Israelul are de jucat un meci vital pentru calificarea la Euro 2024, de data aceasta în Kosovo, înainte de marele duel cu România de pe 18 noiembrie.
08.11.2023 | 22:00
Unde se joaca meciul dintre Kosovo si Israel Decizie de ultima ora cu privire la accesul spectatorilor
Câți spectatori sunt așteptați la meci pe 12 noiembrie. Foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

De fapt, Israelul va juca cu Kosovo pe 12 noiembrie și cu Elveția pe 15, după care va urma meciul cu România, din Ungaria. În aceste condiții, israelienii au nevoie de 6 puncte pentru a pune presiune maximă pe țara noastră înainte de meciul de totul sau nimic de săptămâna viitoare. În aceste condiții, cei din Israel sperau că meciul cu Kosovo se va juca pe teren neutru.

Câți spectatori sunt așteptați la meciul Kosovo – Israel

Doar că, Federația de Fotbal din Kosovo a anunțat, conform Koha.net, că partida se va disputa la Priștina, în fața a 14.000 de fani, iar acum Israelul pare să aibă o misiune și mai complicată dacă vrea să se califice. “Meciul împotriva Israelului se va juca în prezenţa suporterilor“, a declarat preşedintele Federaţiei de Fotbal din Kosovo, Agim Ademi.

ADVERTISEMENT

Așadar, partida va fi programată pe stadionul Fadil Vokrri din Prishtina, cu o capacitate de 14.000 de spectatori, și va fi primul din cele trei meciuri pe care Israelul le va disputa de la începerea războiului, în urmă cu o lună. Partida trebuia să se joace inițial pe 15 octombrie, însă a fost amânată din cauza conflictului dintre Israel și Hamas.

Israelul are mari temeri să joace astfel de meciuri în deplasare din cauza războiului, astfel că Federația din Israel a anunțat că va trimite la fața locului propria sa forță de securitate, pentru a-i proteja pe jucători și pe fani. Israelul va juca pe 12 noiembrie cu Kosovo, pe 15 cu Elveția și pe 18 marele meci cu România.

ADVERTISEMENT

Soarta calificării e complicată, însă România va aștepta înainte meciurile Israelului, pentru a se lămuri exact care sunt calculele calificării. Cert e că România e lider în Grupa I cu 16 puncte, fiind urmată de Elveția cu 15 puncte (un meci mai puțin) și Israel cu 11 puncte (2 meciuri mai puțin).

Din cauza războiului izbucnit în octombrie, Israelul se confruntă cu mari probleme de securitate, dar și cu faptul că fotbaliștii vor evolua într-un ritm infernal, cu 4 meciuri în 9 zile.

ADVERTISEMENT

Mai mult, israelienii sunt nemulțumiți de calitatea proastă a terenului de la Priștina și au mari emoții să joace aici. “Naționala va înfrunta Kosovo în șase zile, dar starea gazonului este rușinoasă. Imaginile venite din micuța țară ar putea să îi îngrijoreze serios pe selecționerul Alon Hazan și directorul sportiv Yossi Benayoun.

Stadionul cu 14.000 de locuri pare mai degrabă potrivit pentru a găzdui meciuri din ligi inferioare, nu o partidă cu o importanță atât de mare precum cea dintre Kosovo și Israel. Stadionul Fadil Vokrri este singurul care poate găzdui meciuri internaționale în Kosovo, iar din cauza numeroaselor partide gazonul are de suferit.

ADVERTISEMENT

Acolo se dispută meciurile echipei naționale, cele ale reprezentativei U21, precum și cele ale cluburilor FC Priștina și FC Ballkani, în Conference League. Pe lângă acest aspect, ploaia torențială din ultimele zile a afectat și mai mult iarba. Conform prognozei, vremea de iarnă va continua și în această săptămână“, au transmis jurnaliștii din Israel.

ADVERTISEMENT