Sport

Decizie drastică luată de fanii ”Uniți Sub Tricolor”! Nu vor susține naționala României la meciul cu Israel de la Felcsut

Mai sunt 10 zile până la meciul pe care naționala României o va avea cu Israel, iar ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” au anunțat că nu vor fi alături de ”tricolori” la Felcsut.
08.11.2023 | 13:55
Decizie drastica luata de fanii Uniti Sub Tricolor Nu vor sustine nationala Romaniei la meciul cu Israel de la Felcsut
Mai sunt 10 zile până la întâlnirea pe care naționala României o va avea cu Israel, iar ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” au anunțat că nu vor fi alături de ”tricolori” la Felcsut. Sursă foto: Facebook Uniti sub tricolor
ADVERTISEMENT

Meciul se va desfășura pe micuțul stadion din Ungaria din cauza războiului din Fâșia Gaza, iar prima reprezentativă va putea fi susținută de aproximativ 460 de suporteri. Biletele pentru cei care vor să meargă la Felcsut s-au pus în vânzare.

Naționala, părăsită de ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” la partida cu Israel

O veste neașteptată în ceea privește jocul cu Israel a venit de la facțiunea ”Uniți sub tricolor”. Fanii adunați în această grupare au decis să boicoteze întâlnirea naționalei din preliminariile Euro 2024, din cauza ”condițiilor draconice și totalitare de securitate și achiziționare a biletelor de acces pe stadion”.

ADVERTISEMENT

”Am luat act cu mare dezamăgire și frustrare la anunțul despre condițiile în care pot fi achiziționate biletele de meci, ca niciodată de stricte și total contrare principiilor noastre de la care nu ne-am abătut niciodată.

În fapt, biletele pot fi comandate exclusiv individual, nominal și mai ales cu imperativitatea de a crea un cont de suporter pe site-ul Federației Israeliene de Fotbal, unde este instituită obligativitatea de a trimite în clar o imagine cu documentul care conține toate datele cu caracter personal, fie carte de identitate sau pașaport.

ADVERTISEMENT

O măsură pe care o considerăm abuzivă, excesivă și arbitrară, cu scop clar de filare și monitorizare, cu care nu ne-am mai confruntat niciodată la vreun meci”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a ultrașilor de la ”Uniți sub tricolor”.

Suporterii ”tricolorilor”, deranjați de măsurile de securitate excesive

”Deși e de înțeles strictețea cu care Mossad și serviciile secrete israeliene tratează orice subiect conex în ultima perioadă, nu admitem să fim obligați să le punem la dispoziție, prin intermediul și sub umbrela Federației Israeliene de Fotbal, documentele personale pentru analiză amănunțită și baze de date, care probabil ar fi ulterior trimise și confruntate inclusiv cu autoritățile de pe același palier din țara noastră. Suntem suporteri, nu teroriști!

ADVERTISEMENT

Deși acest meci presupune o situație excepțională, toate aceste argumente enumerate anterior, precum și altele secundare, coroborate cu nenumăratele antecedente în care în numele securității și siguranței sporite am avut parte de suprimarea gravă a libertății cetățenești și ca suporteri, precum și multe abuzuri de neacceptat tot justificate astfel, ne fac să fim cât se poate de reticenți.

În măsura în care am fi fost incoerenți cu principiile noastre și am fi făcut aceste compromisuri majore, comandându-ne biletele de meci indiferent de condiții, ar fi fost previzibil ca ulterior, să constatăm că prin multiplele filtre de securitate, unora dintre noi să le fie în mod nejustificat refuzată aprobarea și validarea comenzilor de bilete în zilele dinaintea meciului, să le fie refuzat sau îngrădit accesul în țara vecină sau să le fie refuzat sau condiționat accesul pe stadion”, se mai scrie în postarea fanilor.

ADVERTISEMENT

Ultrașii din facțiunea ”Uniți sub tricolor” au reușit să întrerupă minute bune meciul România – Kosovo 2-0, așa cum au amenințat înaintea jocului. Ei au afișat un banner pe care era scris ”Kosovo este Serbia”, moment în care arbitrul a decis oprirea jocului și a trimis jucătorii la vestiare. Partida s-a reluat după aproximativ 45 de minute.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Fostă Miss România, acuzată de răpire în SUA. Scandal uriaș cu soțul american
Fostă Miss România, acuzată de răpire în SUA. Scandal uriaș cu soțul american
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română