Fotbal international

Unde vezi campionatul Germaniei. Bundesliga revine la TV!

11.08.2018 | 01:01
Unde vezi campionatul Germaniei Bundesliga revine la TV
ADVERTISEMENT

Campionatul Germaniei va pleca la drum spre finalul lunii august, mai exact pe 24 august, ora 21:30, când onoarea de a deschide stagiunea va reveni campioanei Bayern Munchen, care, pe teren propriu, va primi replica uneia dintre ambasadoarele Germaniei în Champions League şi care practică un fotbal foarte frumos, Hoffenheim. A doua zi vor avea loc alte şase meciuri, iar duminică 26 august ultimele două. Şi cum germanii sunt campionii conservatorismului nu miră pe nimeni faptul că schema de desfăşurare a etapelor a rămas nemodificată, un joc vinerea seară, de la ora 21;30, cinci sâmbătă de la 16:30 şi unul de la 19:30, iar duminică, ora 16:00 şi epilogul la ora 19:00.

În România campionatul Germaniei se va putea urmări în direct, după o pauză de an, fie pe Digi Sport, fie pe Telekom Sport. Sezonul trecut Bundesliga nu a fost accesibilă în România, întrucât Eurosport, postul care părea a se fi abonat la partidele din Anglia şi Germania, a renunţat la a mai transmite Bundesliga, ca urmare a costurilor considerate exagerate. Cum, momentan, atât Digi Sport cât şi Telekom Sport nu au mai putut cumpăra drepturile pentru Serie A şi Primera Division, atenţia s-a îndreptat şi spre Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Unde vezi campionatul Germaniei. Bayern Munchen e din nou marea favorită

Bayern Munchen se anunţă din nou drept concurentul care va alerga singur în cursa pentru titlu. Nici una dintre celelalte echipe nu par a avea nici forţă şi nici lotul care să poată permite producerea unei surprize. În schimb va fi înghesuială pentru locurile de Champions League, pentru care se anunţă candidate Borussia Dortmund, Schalke 04, Bayer Leverkusen, RB Leipzig şi posibil revelaţia Hoffenheim.

Unde vezi campionatul Germaniei. Bayern e favorită indiscutabilă. Robert Lewandowski (imagine) e principalul om de gol
Unde vezi campionatul Germaniei. Bayern e favorită indiscutabilă

Bayern nu a făcut în această vară achiziţii de top. Singura mutare cu bani a fost a unui puşti de la Vancouver, din Canada, Alphonso Davies, care a costat 10 milioane. Însă de departe bavarezii continuă să aibă cel mai bun lot şi estimările sunt că vor lua din nou titlul la mare distanţă de celelalte echipe. În schimb, Bayern a vândut doi jucători, pe Douglas Costa la Juventus, pentru 40 de milioane de euro şi pe Arturo Vidal la FC Barcelona, pentru 60 de milioane.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund a cumpărat de 73 de milioane de euro

Schalke a cheltuit 28 de milioane pentru a-i aduce pe Suat Serdar de la Mainz, Omar Mascarell de la real Madrid şi Salif Sane de la Hannover. 73 de milioane a cheltuit Borussia Dortmund, cei veniţi fiind Abdou Diallo de la Mainz, Axel Witsel, Thomas Delaney şi Marius Wolf de la Koln, dar a şi vândut destul de bine, pe Iarmolenko la West Ham 20 de milioane, Sokratis la Arsenal, Merino la Newcastle şi Castro la Stuttgart.

Leverkusen l-a vândut pe portarul Leno la Arsenal, pe 25 de milioane euro şi i-a adus pe brazilianul Paulinho de la Vasco da Gama, 18,5 milioane şi pe Weiser de la Hertha, pentru 12 milioane. Leipzig şi-a vândut starul, pe Naby Keita la Liverpool, pe 60 de milioane, dar i-au adus pe Mukiele de la Montpellier, pe Cunha de la Sion şi pe Sarrachi de la River Plate. Un transfer important a făcut şi Borussia Monchengladbach, 23 de milioane plătiţi lui OGC Nice pentru atacantul Allasane Plea. L-a vândut pe Vestergaard pentru 25 de milioane la Southampton.

ADVERTISEMENT