News

Unde vin ploile și grindina în această duminică. Cum va fi vremea pe 21 mai 2023

Vin ploile și grindina peste numeroase zone din țară. Pe parcursul zilei de duminică, 21 mai, vremea va fi destul de schimbătoare.
21.05.2023 | 09:27
Unde vin ploile si grindina in aceasta duminica Cum va fi vremea pe 21 mai 2023
Unde vin ploile și grindina în această duminică. Cum va fi vremea. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vin ploile și grindina, duminică, 21 mai 2023. Conform anunțului făcut de meteorologi, ultima zi din săptămână aduce averse, dar și temperaturi extrem de crescute în anumite zone din România.

Unde vin ploile și grindina în această duminică

Pe 21 mai 2023, vântul va sufla destul de puternic, în special după-amiază. De asemenea, nici spre seară, cei care locuiesc în zona montană ori în Transilvania nu vor scăpa de aversele torențiale.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește temperaturile de pe parcursul zilei, cel mai cald va fi în sud estul țării. Acolo, valorile termice vor ajunge până la 28 de grade. De cealaltă parte, în depresiuni, acestea se vor situa între 20 și 21 de grade.

Și totuși unde vin ploile și grindina? Meteorologii spun că mai multe zone sunt afectate de aceste fenomene meteorologice. Astfel, în Maramureș, dar și în Transilvania se anunță o vreme cât se poate de instabilă. Vor exista căderi de grindină, descărcări electrice și nu numai.

ADVERTISEMENT

Și în vestul țării sunt așteptate ploile și grindina, în special în cea de a doua parte a zilei. Tunetele și fulgere vor fi și ele prezente, iar temperaturile ating chiar și 27 de grade. Dincolo de aceste fenomene meteorologice, vântul va sufla și el destul de puternic.

În Oltenia sunt așteptate de asemenea ploi, în special spre lăsarea țării. Există și posibilitatea de căderi de grindină și totuși temperaturile ajung până la 27 de grade. Pe de altă parte, vor exista și episoade cu soare în zonă.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea pe 21 mai 2023

Pe litoral, mai exact în Dobrogea și în Bărăgan, vremea va fi destul de frumoasă. Într-adevăr, vor fi și câțiva stropi de ploaie, dar în general ziua de duminică, 21 mai, se arată a fi destul de însorită. Vântul va sufla însă destul de puternic, însă chiar și așa, temperaturile ating 27 de grade.

Mai departe, în nordul Munteniei, dar și în Moldova, temperaturile vor fi extrem de ridicate, față de normalul acestei perioade. În jurul orelor prânzului, acestea ating 28 de grade, dar aversele nu lipsesc nici ele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ploile nu lipsesc nici din Bucovina și din nordul Moldovei. Deși soarele va sta pe cer destul de mult, iar temperaturile ating 26 de grade, ploile de vară vor fi prezente. În București avem o vreme caldă de asemenea.

În Capitală sunt așteptate temperaturi la fel de ridicate de până la 27 de grade. Totuși, ploile ar putea apărea pe amiază. În timpul nopții în schimb, meteorologii arată valori termice de până la 14 grade. La munte pe de altă parte este așteptată de asemenea o vreme schimbătoare.

Se anunță ploi abundente, temperaturi similare cu cele din cursul zilei de sâmbătă, dar și căderi de grindină de asemenea. Vântul nu se oprește nici el, astfel că unele rafale ar putea fi destul de puternice în cursul zile de duminică, 21 mai.

ADVERTISEMENT
Tags: