News

Ungaria informează Serbia că închide graniţa Roszke-Horgos

Ungaria a informat Serbia că a dispus închiderea pentru 30 de zile a punctului de trecere a frontierei de la Roszke-Horgos, după ce în zonă au avut loc ciocniri între migranţi şi poliţia...
16.09.2015 | 19:33
Ungaria informeaza Serbia ca inchide granita RoszkeHorgos
ADVERTISEMENT

Ungaria a informat Serbia că a dispus închiderea pentru 30 de zile a punctului de trecere a frontierei de la Roszke-Horgos, după ce în zonă au avut loc ciocniri între migranţi şi poliţia ungară, a anunţat miercuri Ministerul de Externe sârb, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Roszke-Horgos este unul dintre principalele puncte de trecere a frontierei dintre Serbia şi Ungaria.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autorităţile de la Budapesta au cerut Serbiei să acţioneze contra migranţilor care ”atacă” poliţia ungară la graniţa comună.

”Un grup de migranţi agresivi atacă poliţia ungară cu pietre şi bucăţi de beton’‘, a declarat ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, pentru postul public de televiziune.

ADVERTISEMENT

”Acest atac vine din Serbia, de pe teritoriul sârb. De aceea, i-am cerut ferm omologului meu sârb să le ceară autorităţilor sârbe să acţioneze imediat împotriva acestui grup de migranţi agresivi”, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Poliţia ungară a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva migranţilor care protestau pentru a intra în Ungaria la frontiera sârbă.

ADVERTISEMENT

Conform AFP, forţele de poliţie ungare au folosit gaze lacrimogene după ce au fost atacate de migranţi cu pietre şi sticle la punctul de trecere a frontierei de la Roszke.

Un reporter de la Reuters a precizat la rândul său că sute de poliţişti, sprijiniţi de unităţi speciale antitero cu vehicule blindate şi tunuri de apă, au avansat spre un grup de migranţi la Roszke care se aflau de cealaltă parte a gardului metalic construit de autorităţile ungare la graniţa cu Serbia.

ADVERTISEMENT

Poliţia ungară a emis un comunicat în care afirmat că un grup de migranţi “agresivi” au pătruns printr-o poartă de acces la frontiera cu Serbia şi au avut o ciocnire cu forţele de securitate aflate la faţa locului.

Sursă: www.antena3.ro

ADVERTISEMENT
Tags: