News

Unităţile after school, decizie de urgenţă. Cum îi va afecta pe părinţi: “Se aştepta o astfel de variantă”

20.10.2020 | 14:45
Unitatile after school decizie de urgenta Cum ii va afecta pe parinti Se astepta o astfel de varianta
ADVERTISEMENT

Decizia de urgență luată de majoritatea unităților after school a avut un impact major asupra părinților. Astfel, mulți dintre cei care aveau copiii înscriși la un asemenea centru au fost înștiințați că pot să-i trimită chiar de dimineață, dar, în mod evident, contra cost.

Concret, unele dintre unități au venit în ajutorul părinților luați pe nepregătite de decizia de a închide școlile în București. Conducerile au decis ca elevii să poată frecventa after school-ul chiar și pe perioada în care aceștia s-ar fi aflat, în mod normal, la școală.

ADVERTISEMENT

Angajații unităților îl preiau pe copil de la prima oră, îl ajută pe acesta să se conecteze pe laptop sau tabletă pentru a intra în direct cu profesorii. După încheierea cursurilor, copiii rămân în continuare la after school și își continuă programul normal.

Ce decizia au luat mai multe unități de after school

Vorbim despre masa de prânz și gustare, odihnă recreativă pentru cei cu vârste mai mari, relaxare prin joacă, audiție, lectură. Mai mult de atât, elevii își vor efectua și temele pentru a doua zi cu un cadru didactic cu experiență în învățământul primar.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – hepta.ro

„Am primit un sms la câteva minute după ce s-a anunțat că se închid școlile în București. Trebuie să plătim 150 de lei în plus și after school-ul ne oferă și acest serviciu. Zile de concediu nu mai avem, atât eu, cât și soția suntem angajați la privat, acolo unde nu putem să ne luăm liber de fiecare dată când vrem noi. 

Avem proiecte în care suntem implicați, termene de respectat. Copilul este cel mai important, dar nu toți lucrăm la stat. La privat nu pot anunța non stop că n-am cu cine să las copilul. Colegii te înțeleg o dată, de două ori, dar nu e vina lor că am eu copil”, a spus Marian Tudorache pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Acuze dure ale părinților după „brambureala” autorităților

„After school-ul unde merge fetița mea oferea această variantă încă de la începutul anului școlar. Costa în plus, e normal să coste. Probabil că toată lumea se aștepta la această variantă, la scenariul roșu, pentru că erau luate în calcul lucrurile astea.

Sursa foto – hepta.ro

Să vedem cât o să se meargă și așa. Sunt after care au închis deja. Nimeni nu a înțeles nimic din comunicarea făcută de autorități. Nici ei n-au înțeles ce au spus”, a mai zis și Elena Stoica.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că, inițial, s-a spus în hotărâre că „se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar, cursurile desfășurându-se online (scenariul 3)”.

Ce au anunțat autoritățile despre școala online

Autoritățile au revenit și au transmis că se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ aplicându-se scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online).

Concret, din noua hotărâre erau scoase creșele, considerate învățământ antepreșcolar și universitățile. Mai mult de atât, chiar și șeful Executivului, Ludovic Orban a transmis că after school-urile şi creşele pot funcţiona dacă vor, arătând că acestea nu fac parte din activităţile care se supun restricţiilor atunci când se depăşeşte indicele de îmbolnăviri cu noul coronavirus de 3 la mia de locuitori.

 

ADVERTISEMENT