News

Școlile din România aflate în scenariul roșu. Unitățile din Târgu Mureș, Covasna și Craiova, cursuri online

19.10.2020 | 18:33
Scolile din Romania aflate in scenariul rosu Unitatile din Targu Mures Covasna si Craiova cursuri online
ADVERTISEMENT

Scenariul roșu este tot mai des întâlnit în școlile din România în ultima perioadă, după ce cazurile de Covid-19 au crescut masiv în majoritate județelor țării.

Pe 14 septembrie, aproape 3 milioane de elevi au început cursurile anului școlar 2020 – 2021, unul care a debutat în condiții speciale impuse de perioada de pandemie în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

Nu toți elevii din țară fac cursuri față în față, multe școli fiind plasate, din start sau pe parcurs, în scenariul roșu, cel al orelor desfășurate exclusiv online din cauza ratei mari a infectărilor cu SARS-CoV-2.

UPDATE, 18:33 / Județul Covasna se trece pe lista scenariilor roșii, după ce Sfântu Gheorghe și alte 7 localități (Arcuş, Bodoc, Malnaş, Mereni, Poian, Valea Mare şi Angheluş) vor intra în următoarele 24 de ore în cel mai crunt scenariu posibil din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat aceste decizii drastice tocmai din cauza situației epidemice.

„Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna au mai stabilit că dacă numărul cazurilor continuă pe un trend crescător, se va reanaliza situaţia şi se vor impune măsuri suplimentare în contextul prevederilor Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologie şi biologic”, a precizat Prefectura Covasna, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

UPDATE: Același scenariu roșu se va aplica și școlilor din Craiova, începând cu 21 octombrie 2020. Decizia a fost luată din cauza faptului că indicele de infectare din oraș a depășit 3 la mie.  Așadar, elevii vor învăța online din cauza pandemiei de Covid-19.

Școlile din România aflate în scenariul roșu din cauza pandemiei

După ce în ultimele zile rata de incidență a cazurilor de infectare raportate la mia de locuitori s-a apropiat de 3, iar duminică a trecut de această valoare, se discută ca școlile din Capitală să intre în scenariul roșu.

ADVERTISEMENT

Între timp, într-un județ din țară, mai exact Mureș, mai multe unități de învățământ au trecut deja la ore exclusiv online.

În cursul zilei de luni, autoritățile au anunțat că școlile din orașul Târgu Mureş şi din alte 6 localităţi din județ trec la scenariul online, după ce rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori.

”În conformitate cu adresa transmisă de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, din cauza ratei de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 3 la 1000 de locuitori, unităţile de învăţământ din 7 unităţi administrativ teritoriale ale judeţului Mureş vor funcţiona în scenariul 3 (roşu) începând cu data de 19 octombrie 2020”, a transmis Prefectura Mureş.

Decizia a fost luată pentru municipiul Târgu-Mureş şi localităţile Ungheni, Cristeşti, Cozma, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş şi Sântana de Mureş.

Timp de 2 săptămâni, elevii şi cadrele didactice din aceste unităţi şcolare îşi vor desfăşura activităţile instructiv-educative online, anunță InfoMureș.

Capitala poate intra de marți, 20 octombrie, în scenariul roșu

Inspectoratul Școlar al Municipiului București va propune, luni, Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență intrarea în scenariul roșu, a precizat ministrul Educației Monica Anisie. Astfel, școlile ar urma să fie închise pe o perioadă de 14 zile, cursurile urmând să se desfășoare online. Luni cursurile se desfășoară ca și până acum, în sistem hibrid.

”Am definitivat planul de măsuri cu privire la învățarea online, pe de-o parte activitatea didactică și, pe de altă parte, modalitatea în care fiecare unitate de învățământ va distribui tabletele.

Am stabilit ca după ce se încheie comitetul pentru situații de urgență să realizăm o videoconferință cu toți directorii de unități de învățământ din București. În felul acesta să existe o comunicare directă”, a declarat ministrul Educației, luni dimineață.

ADVERTISEMENT
Tags: