Sport

„Uniți Sub Tricolor”, comunicat după incidentele de la România – Kosovo: „Forma noastră de a aminti adevărul istoric”

Ultrașii de la „Uniți Sub Tricolor” au postat un amplu comunicat prin care mărturisesc că nu regretă incidentele provocate la România - Kosovo în preliminariile Euro 2024.
14.09.2023 | 20:02
Uniti Sub Tricolor comunicat dupa incidentele de la Romania  Kosovo Forma noastra de a aminti adevarul istoric
„Uniți Sub Tricolor” a emis un comunicat de presă după România - Kosovo. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Gruparea naționalistă „Uniți Sub Tricolor” a scandat și a afișat mesaje cu tentă politică la România – Kosovo, scor 2-0 în preliminariile Euro 2024. Meciul a fost întrerupt, iar „tricolorii” au fost aproape să piardă meciul cu 0-3. Printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, ultrașii nu regretă cele întâmplate marți seară pe Arena Națională.

„Uniți Sub Tricolor”, comunicat după incidentele de la România – Kosovo: „Forma noastră de a aminti adevărul istoric”

Federația Română de Fotbal a fost amendată în nenumărate rânduri de UEFA pentru comportamentul ultrașilor de la „Uniți Sub Tricolor”. La ultimul meci al echipei naționale, gruparea radicală a afișat mesajul „Kosovo e Serbia”. România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența de Serbia în 2008.

ADVERTISEMENT

Totuși, lozinca nu este pe placul UEFA, iar FRF riscă noi sancțiuni drastice. Printr-un comunicat, cei de la „Uniți Sub Tricolor” au sugerat că tot ce au făcut a fost să „își exprime opinia în privința celor două provincii desprinse de țara mamă”.

„Pentru grupul nostru, coerența și consecvența sunt unele din valorile principiare și de la care nu ne abatem niciodată. Așa cum la ambele întâlniri cu Serbia, în 2018, dar și la meciul tur de la Priștina, indiferent de riscuri, am afirmat fără să ne cenzurăm și în mod răspicat opinia noastră referitoare la cele două provincii desprinse de țara mamă prin intervenții ale unor agresori externi, așa am făcut-o și marți.

ADVERTISEMENT

Ne simțim datori să facem asta și e forma noastră de a aminti adevărul istoric atât de important pentru conștiința și integritatea teritorială a fiecărui stat, deși acesta se vrea ascuns și mistificat, la cererea marilor puteri mondiale. 

Iar această cenzură agresivă care datează de decenii, pentru a rescrie istoria României și Serbiei în acest caz, pare că își face în mod perfid treaba cu marea majoritate a oamenilor, cărora le sunt spălate mințile fără nicio opoziție, inclusiv în țările care au fost jefuite de aceste provincii istorice”, se arată în comunicatul celor de la „Uniți Sub Tricolor”.

ADVERTISEMENT

„Uniți Sub Tricolor”, acuzații la adresa kosovarilor: „Au forțat câștigarea meciului la masa verde”

Ultrașii români consideră că jucătorii kosovari au venit la București cu temele făcute. Aceștia sunt de părere că delegația oaspete a forțat câștigarea meciului la „masa verde”. Ulterior, UST a criticat atât UEFA, pentru „complicitate”, cât și FRF, pentru felul în care a reacționat.

„Am asistat marți seară la un circ de prost gust premeditat de jucătorii kosovari, care au venit chitiți ca la orice simplă scandare sau mesaj afișat pe tematica aceasta, să pună presiune pe arbitrii, observatori și organizatori, pentru a forța câștigarea meciului la masa verde. 

ADVERTISEMENT

Caracter josnic și nedemn pentru niște bărbați, comportament de profitori și dame de pension. De la începutul meciului până la întreruperea lui, dar mai ales după reluarea jocului, echipa kosovară a provocat în permanență publicul, prin semne obscene arătate spre tribune, obiecte aruncate spre suporteri, gesturi ironice și multe altele.

Inclusiv pe teren s-a văzut atitudinea lor de a provoca în continuu, în mai multe clinciuri cu jucătorii noștri. Altfel, de la un banner și-o scandare care evocau un adevăr care se aliniază și opiniei statului român, fără a fi din peluză nicio manifestare rasistă, xenofobă, obscenă, jignitoare, absolut nimic ilicit, s-a creat un mare scandal orchestrat de kosovari, cu complicitatea UEFA, la care FRF a reacționat mizerabil ulterior, iar spectatorii din tribună au picat în plasă și și-au arătat încă o dată limitele ca indivizi obedienți și ușor manevrabili. 

„Asta înseamnă că la FRF sunt doar niște lingăi, aflați sub talpa UEFA”

„Totuși, să întrerupi un meci pentru nimic, acuzând că sunt manifestări politice e hilar și scandalos, când:

  • ca UEFA, aduci aceste manifestări politice continuu pe stadion, dar vrei impusă și promovată doar agenda proprie, înseamnă falsitate și ipocrizie de cea mai joasă speță;
  • ca FRF, să fim înjurați ca echipă și spectatori la meciul tur din Kosovo, să se scandeze în mod repetat “țiganii” și “Ungaria” în mod peiorativ de tot stadionul, să nu fie nicio reacție din partea arbitrului, observatorului și Federației noastre la scandări rasiste, iar acum, la ceva care susține opinia statului român, să iasă tot circul acesta, înseamnă că la FRF sunt doar niște lingăi care nu stiu să-și impună punctul de vedere, aflați sub talpa UEFA;
  • ca spectatori aflați în tribune, cu excepția peluzei, să huidui din răsputeri imnul kosovarilor, să scandezi “Serbia” împreună cu noi, dar la trimiterea jucătorilor la vestiare să nu-ți păstrezi coloana și atitudinea, ci să huidui când cei care sunt mereu lângă națională strigau “România”, arată calitatea umană, sau mai exact, lipsa ei. Aceleași clișee de doi bani, despre susținut naționala, când de fapt noi suntem singurii care o facem în mod activ, pretutindeni, vocal, coloristic și oricum vreți. Doar ca ultim exemplu, în ultimele minute cu Israel, tot stadionul i-a huiduit pe tricolori, doar noi am continuat să-i încurajam până la final și după (ei știu și simt mai bine). Și așa a fost și va fi mereu.

„Felicitări suporterilor care nu-și vând principiile”

Felicitări suporterilor care nu-și vând principiile, crezul și coloana la prima adiere de vânt, echipei care a luptat până la final și s-a ambiționat de la abuzurile făcute de arbitru și observator împreună cu echipa adversă și tuturor celor care mai au minte să gândească și nu sunt doar niște slugarnici care să se alinieze intereselor celor care doresc impunerea corectitudinii politice, iar aici ne referim la toți, suporteri, păreriști, oameni de presă sau de fotbal, mondenități și orice alt om neimplicat, deoarece ca niciodată, subiectul acesta a fost abordat de mai toată lumea, dar doar puțini au avut curajul să spună lucrurilor pe nume”, se arată în comunicatul emis de „Uniți Sub Tricolor”.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori