Sport

Universitatea Craiova și U Cluj, războiul comunicatelor din cauza lui Eugen Neagoe: “Domnul Boc și-a pus ambiția” / “Tentativă de politizare, jalnică perdea de fum”

Universitatea Craiova a lămurit situația lui Eugen Neagoe, care nu poate debuta oficial pe banca alb-albaștrilor în partida cu FC Botoșani.
21.01.2023 | 19:28
Universitatea Craiova si U Cluj razboiul comunicatelor din cauza lui Eugen Neagoe Domnul Boc sia pus ambitia  Tentativa de politizare jalnica perdea de fum
Universitatea Craiova, reacție dură în cazul Eugen Neagoe: „Este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
21-01-2023
17:40

U Cluj, replică dură: "Clubul din Craiova este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare și despre fotbal finanțat, ca sursă inițială, din bani ai Statului Român"

U Cluj a replicat după comunicatul emis de Universitatea Craiova. Războiul iscat din cauza situaţiei lui Eugen Neagoe are tente politice:

“FC Universitatea Cluj respinge tentativa Universității Craiova de politizare a cazului antrenorului Eugen Neagoe, de fapt doar o jalnică perdea de fum aruncată în ochii suporterilor craioveni pentru a le ascunde adevărul.

Clubul din Craiova încearcă, în același timp, să pună presiune pe comisiile Federației Române de Fotbal care judecă dosarul lui Eugen Neagoe.
Adevărul este că primarul Emil Boc nu are nicio legătură cu situația în care se află acum Eugen Neagoe, iar avocații care reprezintă FC Universitatea Cluj în acest caz nu sunt angajați de primar sau de Primărie, ci colaborează de mai bine de trei ani cu clubul nostru.

Adevărul este că Eugen Neagoe știa, încă de la prima întâlnire cu conducerea clubului nostru după ce și-a anunțat intenția de a “părăsi corabia”, că nu i se va permite rezilierea pe cale amiabilă a contractului de antrenor principal și că rezilierea unilaterală la care a apelat va trece, obligatoriu, prin comisiile Federației Române de Fotbal.
Adevărul, pe care suporterii craioveni merită să îl știe, este că Eugen Neagoe va putea semna un contract de antrenor principal doar în momentul în care comisiile vor emite o decizie definitivă.

Adevărul este că, dincolo de desconsiderarea contractului semnat cu FC Universitatea Cluj, Eugen Neagoe și-a încălcat cuvântul dat conducerii clubului nostru, suporterilor și orașului. Acum doar suferă consecințele acestui gest.

Adevărul este că, înainte să primească oferta de a antrena FC Universitatea Cluj, Eugen Neagoe nu mai stătuse pe banca unei echipe din 8 mai 2021. Adevărul este că, prin abandonarea proiectului pe care și l-a asumat la Cluj, Eugen Neagoe a pus FC Universitatea Cluj într-o situație ingrată cu doar câteva zile înainte de reunirea lotului.

Adevărul este că Eugen Neagoe a părăsit echipa la doar câteva zile după ce generase el însuși o situație complicată la nivelul echipei, anunțând o serie de fotbaliști că nu mai fac parte din planurile sale pentru 2023.

Se spune că “tot răul e spre bine”. Avem speranța că așa vor sta lucrurile și în acest caz.

P.S. De asemenea, sperăm că insinuarea cu iz de amenințare a clubului din Craiova, care avansează ideea că ar putea să obțină rezultate defavorabile cu FC Botoșani și AFC Hermannstadt, influențând astfel artificial lupta din partea inferioară a clasamentului, este doar o gravă eroare de comunicare (și nu altceva), care poate, însă, afecta imaginea și integritatea competiției.

P.S. 2 Clubul din Craiova este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare și despre fotbal finanțat, ca sursă inițială, din bani ai Statului Român.”, se arată în comunicatul celor de la U Cluj.

Misiunea oltenilor cu FC Botoșani s-a complicat odată cu lipsa lui Eugen Neagoe pe banca tehnică, care i-a îngrijorat pe suporterii alb-albaștrilor. Universitatea Craiova a emis un comunicat legat de situația lui „Geană”, pentru care Emil Boc are partea sa de vină.

Universitatea Craiova reacționează în cazul lui Eugen Neagoe: „Aceasta a fost o decizie politică”

Eugen Neagoe nu și-a încheiat conturile cu U Cluj, chiar dacă ardelenii și-au găsit antrenor după despărțirea de „Geană”, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Universitatea Craiova a lămurit situația tehnicianului și le-a transmis suporterilor că nu există motive de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

Oltenii susțin că politicul s-a amestecat în cazul lui Eugen Neagoe, iar Emil Boc îi amână rezilierea înțelegerii tehnicianului. Oficialii Universității Craiova au transmis că nu sunt de acord cu decizia primarului din Cluj, care o poate afecta financiar și pe formația din Cluj.

„Bună ziua, leilor! Nu vă îngrijorați de lipsa domnului Eugen Neagoe de pe banca echipei la meciul cu FC Botoșani pentru că știam acest lucru încă de acum câteva săptămâni, din momentul în care am aflat că domnul Boc și-a pus ambiția în „a-l pedepsi” pe actualul antrenor al Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Ca atare, ne-am luat toate măsurile de precauție astfel încât această lipsă să nu ne afecteze. Nu avem nimic a reproșa Universității Cluj! Știm că aceasta a fost o decizie politică în care conducerea executivă a echipei fanion a Clujului nu a avut un cuvânt de spus.

Sigur că nu suntem de acord și nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfășurarea activității echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanțează din banii contribuabililor”, spun oltenii.

ADVERTISEMENT

„Este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc, dar suntem siguri că antrenorul nostru va putea să stea pe bancă la meciul cu AFC Hermannstadt”

„În următoarele două etape întâlnim două formații, FC Botoșani și AFC Hermannstadt, cu care Universitatea Cluj se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Prin lipsa antrenorului nostru principal, Eugen Neagoe, de pe bancă, domnul Boc nu face altceva decât să ofere un atu în plus acestor echipe în bătălia pentru rămânerea pe prima scenă fotbalistică din România.

Mai mult decât atât, decizia domnului Boc afectează inclusiv finanțele echipei pe care o păstorește, în sensul în care U Cluj va fi nevoită să plătească salariul domnului Neagoe până în momentul în care comisiile vor constata de drept rezilierea contractului.

ADVERTISEMENT

Am văzut că domnia sa este foarte supărat pe decizia fostului jucător emblematic al Universității Craiova, Eugen Neagoe , dar trebuie să rețină că această decizie a fost conformă contractelor semnate, iar, dacă domnia sa dorea să se protejeze, avea la îndemână instituirea unei clauze compensatorii în cazul în care una dintre părți își dorea rezilierea unilaterală, acestea fiind regulamentele Federației Române de Fotbal.

Suntem convinși că oamenii mari de stat au cu totul și cu totul alte preocupări decât să-și conducă urbea într-un „război” cu antrenorul unei echipe adverse. Nu credem ca Brătienii sau Iuliu Maniu ar fi avut un astfel de comportament!

În ceea ce privește situația domnului Neagoe, dânsul este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc, dar suntem siguri că antrenorul nostru va putea să stea pe bancă la meciul cu AFC Hermannstadt sau, cel mai târziu, la meciul cu Farul Constanța”, scrie în comunicatul Universității Craiova.

Olteniii, anunț despre Nicușor Bancu și Ștefan Baiaram: „Va merge la Roma pentru ultimul consult medical”

„Despre Nicușor Bancu: În data de 17 februarie, căpitanul nostru va merge la Roma pentru ultimul consult medical. Ne așteptăm ca, după acest moment, BancOne să iasă pe teren și astfel să-l contrazică pe unul dintre acționari cum că nu va mai juca în acest sezon. Există șanse ca el să prindă măcar finalul de play-off.

Despre Ștefan Baiaram: Fane își face prima parte a recuperării în Barcelona, urmând să se întoarcă în țară pe 26 ianuarie. Pronosticul este ca sfârșitul lunii februarie/începutul lunii martie să-l prindă pe gazon.
Forza Știința și 3 puncte diseară!”, au anunțat alb-albaștrii.


  • 1,38 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist sau peste 2,5 goluri” la meciul FC Botoșani – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT